#Tøyen, Sverres gate 9
3 250 000,-
Flott, arealeffektiv og nyere (2008) 2-roms med god takhøyde | Fransk balkong | Heis | Ingen dok.avgift!

VISNING:

Visning etter avtale med megler

 • Prisantydning: 3 250 000,-
 • Omkostninger: 7 710,-
 • Totalpris: 3 257 710,-
 • Ligningsverdi: 692 875,-
 • Fellesutgifter: 2053,-

  Inkluderer: Brensel 205,-, Bredbånd 258,-, Kabel-tv 140,-, Felleskostnader 1.450,- (varmtvann, bygningsforsikring, kommunale avgifter, drift og vedlikehold, m.m)
Beregnet totalkostnad:
3 250 000,- (Prisantydning) Omkostninger 430,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 850,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 7 710,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 257 710,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 36 m²
 • Bruksareal: 36 m²
 • Bruttoareal: 41 m²
 • Etasje: 2
 • Antall rom: 2
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 1
 • Byggeår: 1988
 • Modernisert: 2008
 • Gårdsnummer: 231
 • Bruksnummer: 442
 • Energimerking:
  C
 • Finnkode: 158515636
 • Sist endret: 12.11.19 12:09
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 50%
  eier sin egen bolig
 • 96%
  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill
 • 65%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 69%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 24%
  er barnefamilier

 

Oppdragsnummer

16-19-0209

Adresse og matrikkel

Sverres gate 9, 0652, Oslo, Gnr.231 Bnr.442 Snr.2 Andelsnr.26 Orgnr.892786062 i Oslo kommune

Eier

Stian Kårstad

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Grünerløkka sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

BRA/PROM

36 / 36 m²

Antall soverom

1

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet
 

Byggeår

1988

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter C

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Tomt

Areal: 2 076 kvm, Eierform: Fellestomt

Tomten er fellesareal.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget bekreftes tilknyttet Skadeforsikringsselskapet Borettslagenes Sikringsordning AS. Avtalen er løpende, såfremt premie med forfall 1. februar er betalt. Borettslag som har tegnet seg forsikring kan si opp innen 1. desember med virkning fra kommende årsskifte.

IN-ordning: Innbetaling kan foretas to ganger pr. år ved terminforfall 30.03.xx og 30.09.xx på borettslagets felleslån. Andelseier må ta kontakt med OBOS Eiendomsforvaltning minimum en måned før terminforfall for opprettelse av avtale.

Beskrivelse

Flott og gjennomført 2-roms leilighet beliggende i nyoppusset fabrikkbygg fra 2008. Leiligheten har en god planløsning med åpen løsning mellom kjøkken og stue. Romslig soverom med plass til dobbeltseng og garderobe, baderom med opplegg for vaskemaskin. Leiligheten har en populær beliggenhet like ved Tøyen torg, og med Botanisk hage som nærmeste nabo.

- Fransk balkong direkte fra stue
- Bad og kjøkken fra 2008
- Kjøkken med god skap- og benkeplass
- Alt av hvitevarer på kjøkken er inkludert
- Kabel-TV og bredbånd fra Altibox inkludert
- Varmtvann & brensel inkludert.
- Mulighet for garasjeleie
- Borettslaget har egen hjemmeside: http://www.kampenmek2.no/
- Husdyr tillatt etter søknad
- Ingen dok.avgift

Innhold

Leiligheten har en flott beliggenhet i byggets andre etasje med heisadkomst, og inneholder følgende:
Entré, stue/kjøkken, soverom og bad/WC.

I tillegg disponerer eier:
- Bod i 2.etasje på ca 5,2 m²

Standard

Entré:
God plass til oppheng av klær og plassering av sko. Dør mot felles trappeløp er av typen Swedoor i brannklasse B30 og lydklasse 40dB med kikkehull. Calinganlegg med åpner. Sikringsskap med automatsikringer er plassert i garderobeskap. Garderobeskapet er integrert og har godt med oppbevaring. Parkett på gulv, malte flater og malt himling.

Stue:
Lys stue med vinduer fra gulv til tak som gir et godt lysinnslipp og utgang til fransk balkong. Gode møbleringsmuligheter i form av sittegruppe, spisebord, reol og bokhylle. Parkett på gulv, malte flater og malt himling.

Kjøkken:
Kjøkkenet ligger i åpen løsning mot stuen og skaper en sosial planløsning. Innredningen har lyse, glatte fronter og god skap- og benkeplass. Integrerte hvitevarer i form av keramisk platetopp, stekeovn og oppvaskmaskin fra Zanussi og kjøleskap med fryser fra AEG. Ventilator i overskap fra Villavent tilkoblet avtrekkskanal. Fliser over benkeplate og belysning under overskap. Parkett på gulv, malte flater og malt himling.

Bad:
Romslig baderom fra 2008. Dusjhjørne med dusjarmatur fra FM Mattsson, gulvstående toalett fra Gustavsberg, vegghengt servantskap i slett, hvit utførelse og ovenpåliggende servant med ett-greps armatur fra FM Mattsson. Skap med speildører, belysning og stikkontakt på vegg. Opplegg for vaskemaskin, gulvfliser med varme, flis på vegg og malt himling med downlights.

Soverom:
Soveromet har adkomst via to skyvedører fra stuen og har god plass til dobbeltseng og nattbord. Stor skyvedørsgarderobe med god oppbevaringsplass. Parkett på gulv, malte flater og malt himling.

Beliggenhet

Leiligheten har sentral beliggenhet i et etablert boligområde på Kampen/Tøyen. Sverres gate er en rolig og enveiskjørt gate som ligger sentralt til med kort vei til alle tenkelige fasiliteter. Tøyen er et meget populært område, med Tøyen torg som det naturlige knutepunktet. Her finner du blant annet det populære pizza- og utestedet Postkontoret, tyrkisk på Anatolia, cocktailbaren Human Mote, Nord og Natt m.m. Videre finner du vinbaren Brutus, kitsch-baren Gurken Gurken Gurken Gurken og den nyåpnede dumplingsrestauranten The Golden Chimp i nabogatene.

Det er kort vei til en rekke dagligvarebutikker, med Coop, Kiwi og Rema1000 som de nærmeste alternativene. Det er også postkontor og flere grønnsakforretninger få meter unna. Det er kort vei til Grønland med sitt yrende folkeliv, mange spennende forretninger og rike utvalg av restauranter og utesteder.

For dem som setter pris på turer i skog og mark, er dette en ypperlig beliggenhet, da turveien i Lodalen er i umiddelbar nærhet. Videre er det kort vei til Sofienbergparken, Botanisk Hage og Kampen park med flotte parkmessige fasiliteter for late sommerdager. Gode treningstilbud og idrettsfasiliteter som f.eks. Tøyenbadet, Sats Elixia, Jordal Amfi med fotballbaner, m.m. For andre aktiviteter i nærområdet kan man også ta en tur til Naturhistorisk museum eller Munchmuseet. Den store attraksjonen Øyafestivalen, med flere kjente og internasjonale artister, avholdes i Tøyenparken i August, og ligger kun 5 minutters gange unna. I gangavstand fra leiligheten har du også Kampen og Vålerenga med sine idylliske smågater med fargerike trehus. Det er også kun 10 minutters gange til Grünerløkka og Carl Berner, samt 15 minutter til sentrum.

Bjørvika er kun en liten spasertur unna. Her finner du blant annet sommerrestauranten Sukkerbiten, med sin flotte utsikt mot Oslofjorden og stemningsfulle atmosfære. Her kan du også besøke operahuset, eller ta en tur ut til den nye badeplassen på Sørenga. Maaemo, med sine tre stjerner i Michelin-guiden, finner du i Schweigaardsgate 15. Her bor du svært sentralt med kort vei til buss og T-banestasjon på Tøyen. Buss nr. 20 og 37 stanser også i umiddelbar nærhet til boligen.

Entré

God plass til oppheng av klær og plassering av sko. Dør mot felles trappeløp er av typen Swedoor i brannklasse B30 og lydklasse 40dB med kikkehull. Calinganlegg med åpner. Sikringsskap med automatsikringer er plassert i garderobeskap. Garderobeskapet er integrert og har godt med oppbevaring. Parkett på gulv, malte flater og malt himling.

Stue

Lys stue med vinduer fra gulv til tak som gir et godt lysinnslipp og utgang til fransk balkong. Gode møbleringsmuligheter i form av sittegruppe, spisebord, reol og bokhylle. Parkett på gulv, malte flater og malt himling.

Kjøkken

Kjøkkenet ligger i åpen løsning mot stuen og skaper en sosial planløsning. Innredningen har lyse, glatte fronter og god skap- og benkeplass. Integrerte hvitevrer i form av keramisk platetopp, stekeovn og oppvaskmaskin fra Zanussi og kjøleskap med fryser fra AEG. Ventilator i overskap fra Villavent tilkoblert avtrekkskanal. Fliser over benkeplate og belysning under overskap. Parkett på gulv, malte flater og malt himling.

Bad

Romslig baderom fra 2008. Dusjhjørne med forheng og dusjarmatur fra FM Mattsson, gulvstående toalett fra Gustavsberg, vegghengt servantskap i slett hvit utførelse og ovenpåliggende servant med ett-greps armatur fra FM Mattsson. Skap med speildører, belysning og stikkontakt på vegg. Opplegg for vaskemaskin, gulvfliser med varme, flis på vegg og malt himling med downlights.

Soverom

Soveromet har adkomst via to skyvedører fra stuen og har god plass til dobbeltseng og nattbord. Stor skyvedørsgarderobe med god oppbevaringsplass. Parkett på gulv, malte flater og malt himling.

Felleskostnader

2 053 pr. mnd. Inkluderer: Brensel 205,-, Bredbånd 258,-, Kabel-tv 140,-, Felleskostnader 1.450,- (varmtvann, bygningsforsikring, kommunale avgifter, drift og vedlikehold, m.m)

Herav:
Brensel 205,-
Bredbånd 258,-
Felleskostnader 1.450,-
Kabel-tv 140,-

Etasje

2 etasje

Garasje / Parkering

Parkeringsplasser i kjelleren i egen seksjon. Utbygger Kampen Mek 2 AS v/Fiba Eiendom AS eier alle plassene og leier de ut til beboere

Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.
Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3000,- i året. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 692 875 pr. 31.12.17 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 494 348 pr. 31.12.17 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Boligbygg over 6.etasjer samt kjeller. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker i hovedsak av betong og
stål. Yttervegger utvendig kledd med fasadeplater og noen pussede flater. Tilnærmet flat takkonstruksjon utvendig tekket papp/membran(taket er
ikke besiktiget).

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på Sverres gate 5-9 påbygg og bruksendring næringsbygg til boliger - datert 2014.
Dokumentet følger vedlagt.

Boligens areal

Primærrom: 36 kvm, Bruksareal: 36 kvm, Bruttoareal: 41 kvm

2. etasje:
Bruksareal: 36 m².
Primærrom: 36 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue/kjøkken, soverom og bad/WC.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Dersom man ønsker å leie ut leiligheten, må man søke om dette. Styret henviser til vedtektenes punkt 4-2 Overlating av bruk for mer om hvilke krav som stilles til utleie. Dersom man bor i leiligheten og leier ut et rom, eller dersom leiligheten har tilhørende hybeldel, er ikke utleie søknadspliktig.

Oppvarming

Oppvarming med elektrisitet.
Leiligheten er tilknyttet felles varmtvann.

Løpende kostnader

Fellesutgifter til sameiet, strøm, forsikringer (innbo m.m.)

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. Det bygges, rives og rehabiliteres i området. Reguleringskart med bestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

1956/407591-1/105  Bestemmelse om bebyggelse  
15.05.1956 
Midlertidig dispensasjon fra Bygningsloven vedr utsalgsbod
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Overført fra: 0301-231/442
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2008/119288-2/200  Bruksrett  
11.02.2008 
Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:231 Bnr:622
Overført fra: 0301-231/442
Gjelder denne registerenheten med flere

2008/119288-3/200  Erklæring/avtale  
11.02.2008 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:231 Bnr:622  
Bestemmelse om adkomstrett
Kan ikke slettes uten samtykke fra Plan- og bygningsetaten i Oslo kommune
Overført fra: 0301-231/442
Gjelder denne registerenheten med flere

2008/690601-1/200  Felles pantedok bor.innsk  
26.08.2008 
BELØP: NOK 45.572.800
Panthaver:Fellesskapet Av Innskytere, Jf § 2-11, 1 Ledd  
Lnr: 10017720
 
2012/799208-1/200   ** Prioritetsbestemmelse  
27.09.2012 
veket for: PANTEDOKUMENT VED BYTTE AV BANK 2012/799204-1/200

2008/743894-1/200  Erklæring/avtale  
15.09.2008 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:231 Bnr:211  
Avtale om bruk av del av uteareal/utomhusplan.
Med flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2012/799204-1/200  Pantedokument ved bytte av bank  
27.09.2012 
BELØP: NOK 119.000.000
Panthaver:OBOS BBL  
Org.nr: 937052766

Grunndata:
2008/661632-1/200  Seksjonering  
15.08.2008 
opprettet seksjoner: snr: 2
formål: Samleseksjon bolig
tillegsdel: Bygning og grunn
sameiebrøk: 4369/5223
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Borettslaget består av 77 andelsleiligheter. Kampenmek 2 Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 892786062, og ligger i bydel Gamle Oslo i Oslo kommune med følgende adresse: Sverresgate 5 og 9.

- Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS.
- Borettslagets revisor er BDO AS.
- Avtale med Oslo Bygårdsdrift om både vaktmester- og renholdstjenester.
- Borettslaget har inngått en avtale med Altibox om TV og internett. Grunnpakken er lik for
   alle leiligheter. Grunnpakken består av: 50/50 internettlinje. Liten kanalpakke for
   borettslag med pvr dekoder .
- Styret kommuniserer med andelseiere og beboere gjennom borettslagets nettsider på
   www.kampenmek2.no og e-post styret@kampenmek2.no.
 

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld for denne leiligheten utgjør kr. 0,- pr. 31.12.2018.
Andel fellesformue for denne leiligheten utgjør kr. 17.717,- pr. 31.12.2018.

Selskapets totale lån og vilkår:
Lånenummer: EIKA1-200079178
Lånetype: Annuitetslån
Restsaldo: 68.187.977,
Restløpetid: 29 år og 1 mnd
Terminer pr.år: 12
Type rente: Flytende
Rente: 2,55%

Andel formue

17.717,- pr. 31.12.2018.

Forsikring

Gjensidige Forsikring Polisenummer: 79264934

Regnskap

Driftsinntekter i 2018 var til sammen kr 4 692 953.
Dette er kr 412 836 høyere enn budsjettert og skyldes i hovedsak at avdragsfriheten på lånet opphørte oktober 2018.
Driftskostnadene i 2018 var til sammen kr 2 178 538.
Dette er kr 179 087 lavere enn budsjettert.
Borettslagets disponible midler var pr 31.12.2018 kr 1 432 917 og viser borettslagets likviditet.

Vedtekter / husordensregler

- Foreligger ikke forkjøpsrett.
- Ny eier skal styregodkjennes.
- Husdyr er tillatt.
- Dersom man ønsker å leie ut leiligheten, må man søke om dette ihht vedtektenes punkt 4-2
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styrets arbeid 2018/2019:
Styret har hatt seks styremøter fra april 2018 til juni 2019. På grunn av sykdom har styreleder etter nyttår hatt redusert kapasitet, noe som har ført til at hovedvekten av arbeidet har vært lagt på daglig drift, økonomisk forvaltning og håndtering av løpende saker. Dette er også en medvirkende årsak til at det har vært få styremøter i løpet av perioden. Som en følge av dette har enkelte av vedtakene som generalforsamlingen gjorde i 2018 ikke blitt fulgt opp på tilfredsstillende måte. Styret vil ta opp de aktuelle sakene i forslagsdelen av denne innkallingen.

Generalforsamlingen ber om at styret innhenter informasjon om fasadens tilstand, og kartlegger kostnader ved utbedring. Dersom det er snakk om omfattende kostnader for utbedring, ber generalforsamlingen om at det fremlegges en plan til utbedring og finansiering av denne på neste ordinære generalforsamling.
Generalforsamlingen ber om at styret innhenter tilbud på nytt callinganlegg. Dersom det er snakk om omfattende kostnader, ber generalforsamlingen om at det fremlegges en plan til utbedring og finansiering av denne på neste ordinære generalforsamling.

Husdyrhold

Husdyr er tillatt etter søknad til styret.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke handelen: Gardiner i stue, PH5-lampe over spisebord og hylle montert på vegg i stue.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: bt@schalapartners.no eller SMS: 90 02 93 57 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Ved budgiving gjøres det spesielt oppmerksom på at alle som eventuelt skal stå som eiere av boligen må signere budskjema, enten bud legges inn via skjema, nett eller app. Dersom man etter akseptert bud ønsker legge til en ny person som eier må dette godkjennes av selger. I slike tilfeller vil det også kunne tilkomme et gebyr fra forretningsfører for påføring av ny kjøper/eier. Dette gebyret faktureres kjøper.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).
 

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt fastpris kr. 39.900,- . I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 14 900,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 1.985,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Ansvarlig megler:
Bård Tisthamar

SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.