#BJERKE, Martin Borrebekkens vei 30
3 325 000,-
Lys 4-roms med vestvendt balkong | V.v & fyring inkl. | Parkeringskort | God intern beliggenhet | Ingen forkjøpsrett!

VISNING:

21. januar tirsdag kl. 18:00 - 19:00
 • Prisantydning: 3 325 000,-
 • Fellesgjeld: 178 770,-
 • Omkostninger: 7 810,-
 • Totalpris: 3 511 580,-
 • Ligningsverdi: 936 381,-
 • Fellesutgifter: 4300,-

  Drift og vedlikehold, kommunale avgifter, festeavgift, varmtvann og fyring, kabel-tv/bredbånd (grunnpakke), avdrag og renter, trappevask, vakthold, vaktmestertjenester m.m.
Beregnet totalkostnad:
3 325 000,- (Prisantydning) 178 770,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 503 770,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 850,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 7 810,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 511 580,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 66 m²
 • Bruksareal: 66 m²
 • Bruttoareal: 72 m²
 • Etasje: 3
 • Antall rom: 4
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 3
 • Byggeår: 1957
 • Gårdsnummer: 123
 • Bruksnummer: 607
 • Energimerking:
  G
 • Finnkode: 163267109
 • Sist endret: 19.01.20 14:58
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 77%
  eier sin egen bolig
 • 98%
  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill
 • 77%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 98%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 32%
  er barnefamilier

 

Oppdragsnummer

70-19-0191

Adresse og matrikkel

Martin Borrebekkens vei 30, 0584, Oslo, Gnr. 123 bnr. 607, andelsnr. 183 i ØKERNBRÅTEN BORETTSLAG A/L med orgnr. 948056852 i Oslo kommune

Eier

Kieu An Thi Ta

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Kalbakken sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

BRA/PROM

66 / 66 m²

Antall soverom

3

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1957

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter G

Tomt

Areal: 44 239 kvm, Eierform: Festet tomt, Utløpsår feste: 2045

Felles tomt for borettslaget opparbeidet med gressplen, trær, prydbusker og diverse beplantning. Felles områder med sittegrupper, lekeapparater, sykkelparkering, asfalterte internveier og biloppstillingsplasser.

Tomten er festet av Oslo kommune og festekontrakten utløper i 2045. Festeavgiften ble indeksregulert i 2009. Fra 2009 vil festeavgiften bli regulert til markedsleie. Festeavgiften skal reguleres, men ikke oftere enn med minst 10 års mellomrom. I 2019 er det budsjettert med kr. 454.000,-. Denne avgiften gjelder hele borettslaget og betales gjennom felleskostnadene.

Beliggenhet

Bjerkedalen er et barnevennlig område i Oslo, bestående av både borettslag, villaer og rekkehus, store frukthager og flotte parkområder.

Nye Vollebekk barne- og ungdomsskole ligger rett på andre siden av Brobekkveien. Flere barnehager, bla. nye Bjerkedalen barnehage, i nærmiljøet. Kommunens storsatsning Bjerkedalen Park ligger rett utenfor. Parken ble åpnet i oktober 2014 og består av 40 mål med fasiliteter som badedam, barnehage, sandvolleybane, basketballbane, paviljong, utekafé og opparbeidede grøntområder, samt skøytebane og akebakke på vinterstid.

Kort vei til Lillomarka med flotte skiløyper, turområder og slalåmbakke på Årvoll/Grefsen. Rema1000 butikk i umiddelbar nærhet, og Kiwi og Meny kun noen minutters gange unna.

Beliggenheten i Bjerkedalen er supersentral i forhold til både sentrum, adkomst Ring 3/E6, offentlige kommunikasjonsmidler og buss/bil til Gardermoen. Vollebekk T-banestasjon ligger innen 12 minutters gange, der linje 4 og 5 har hyppige avganger.

I nærheten finner du flere dagligvarebutikker, som Rema 1000 i umiddelbar nærhet og Meny og Kiwi noen få minutter unna. Det er kort vei til Økern, Linderud og Storo senter med bl.a. frisør, post/bank, restauranter, lege, tannlege og rikelig med butikker og andre servicetilbud. Økern senter skal etter planen utvikles fra å være et kjøpesenter, til den moderne fremtidsbyen og det nye knutepunktet for Oslo med bl.a. en kulturell nyskapning med Oslo Barnemuseum, kino, allbrukshall, musikkskole, fortellerscene, samt et nytt badeland for Groruddalen.

Offentlig transport
Kollektivmuligheter i nærområdet: T-bane linje 4 og 5 fra Vollebekk/Risløkka. Med nye Lørenbanen kommer man seg bl.a. til Sinsen/Storo/Nydalen uten å måtte bytte med linje 4. 2 minutters gange til buss 58 og 60. Buss 120, 380, 390, N390 går fra Øvre Lunden med 6 minutters gange, eller 31 fra Bjerke 12 minutters gange

Barnehager og skoler i området:
Brobekk barnehage 1-6 år
Vollebekk skole 1-10 kl.
Sofus barnehage 1-6 år
Orelia barnehage 3-6 år
Tonsenhagen skole 1-7
Løren skole 1-7 kl.
Frydenberg skole 8-10 kl.
Årvoll skole 1-10 kl.
Linderud skole 1-10 kl.
Kuben videregående skole
Bjerke videregående skole

Her er det et utbredt tilbud fra barnehage til videregående utdanning - blant annet Kuben VGS som anses å være Norges mest moderne yrkesskole.

Entré

Entréen er lys og romslig med knagger på vegg for oppheng av yttertøy. Dørtelefon med åpner er plassert på vegg ved døren. Entréen/gangen binder de fleste rommene sammen på fin måte.

Stue

Stuen er rektangulær og derfor enkel å innrede. Her får du god plass til både sofagruppe og spisebord. De lysmalte overflatene og de store vinduene sørger for et lyst rom med en luftig atmosfære. Gulvflatene er belagt med parkett.

Kjøkken

Kjøkkenet er separat og romslig. Innredningen har glatte fronter og laminat benkeplate med nedsenket oppvaskkum. Mellom benkeplaten og overskap er det belysning og fliser. Hvitevarer som komfyr, kjøleskap og oppvaskmaskin medfølger salget. Ventilator med kullfilter er plassert i overskap. Ellers er det rom for spisebord hvor man ønsker og gulvflater er belagt med fliser.

Bad

Badet er flislagt med gulvvarme og pusset opp i 2006. Innredningen består av servant med skuffer under, speilskap med overbelysning, toalett og dusjhjørne med innfellbare glassdører.

Balkong

Fra stuen er det utgang til en vestvendt balkong med flotte solforhold. Balkongen er på ca. 6,5 kvm og kan derfor enkelt innredes med utemøbler. Det er montert markise for solskjerming og utsyn mot hyggelige fellesarealer.

Soverom

Boligen har tre lyse soverom som alle har plass til stor seng og oppbevaringsløsning. På hovedsoverommet medfølger en stor skyvedørsgarderobe på 3,0 meter med god lagringsplass. De to andre rommene egner seg utmerket som barnerom, gjesteværelse eller hjemmekontor.

Felleskostnader

4.300,- pr. mnd. Inkluderer: Drift og vedlikehold, kommunale avgifter, kabel-tv/bredbånd (grunnpakke), festeavgift, varmtvann og fyring, avdrag og renter, trappevask, vakthold, vaktmestertjenester m.m.

Get er leverandør av tv- og bredbåndstjenester.

Felleskostnadene ble sist regulert 01.01.2019. Styret har foreslått å øke fellekostnadene fra og med 01.01.2020 som følge av prisregulering i markedet. forslaget er foreløpig ikke vedtatt.

Etasje

3 etasje

Garasje / Parkering

Hver andel har et parkeringskort som gir rett til parkering på ledig plass på borettslagets ca. 220 oppmerkede plasser. Nevnte parkeringskort følger andelen ved salg.

Borettslaget har opprettet 12 ladeplasser som finnes ved servicebygningen (vaskeriet) og ved kortenden av blokkene langs Martin Borrebekkens vei.

Dersom man ønsker garasjeplass er det mulig å ta kontakt med Økernbråten garasjelag.

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3000,- i året. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 936 381 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 370 970 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Boligbygg over 4 etasjer samt kjeller og loft. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker hovedsakelig av betong og murkonstruksjon. Yttervegger forblendet med teglstein. Takkonstruksjonen er av saltaksform utvendig tekket med takstein/takplater (taket er ikke besiktiget). Leiligheten har Swedoor glatt entrèdør i brannklasse B30 og lydklasse 35 dB med kikkehull. Balkongdør og vinduer med karmer av tre, og tre-lags glass fra 2018.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 01.05.1958 for eiendommen.
Det foreligger ferdigattest datert 28.01.2008 for utskifting av røropplegg.

Boligens areal

Primærrom: 66 kvm, Bruksareal: 66 kvm, Bruttoareal: 72 kvm

3. etasje:
Bruksareal: 66 kvm.
Primærrom: 66 kvm. Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue, kjøkken, bad og tre soverom.

I tillegg disponerer boligen to boder.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adgang til utleie

Andelseieren kan ikke uten godkjenning fra styret overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate bruken av boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste årene. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burrettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslags vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

 

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med radiatorer tilkoblet varmesentral. Leiligheten er tilknyttet felles varmtvann.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål etter bestemmelse i S-2864, datert 14.05.1986.

Det er en pågående sak i området som omhandler forsterkning av vannforsyningens overføringssystemer. Én vannkilde og ett vannbehandlingsanlegg forsyner 90 % av Oslos befolkning med drikkevann. Mattilsynet har i brev av 3. apr. 2017 gitt Oslo kommune pålegg om å etablere en fullgod reservevannforsyning innen 1. jan. 2028.  Se saksnummer 201915152 for mer informasjon.

Det har kommet inn forslag om å rive den eksisterende næringsbebyggelsen som ligger i hestesko-form på Brobekkveien 31. Revet bebyggelse erstattes av boligblokker med utadrettete funksjoner på gateplan. Torg og møteplasser vurderes som del av plangrepet. Eksisterende høyblokk bevares. Se saksnummer 201818294 på plan- og bygningsetatens hjemmeside for mer informasjon.

Det har kommet inn forslag om opparbeidelse av vei, fortau og sykkelvei i Brobekkveien. Se saksnummer 201619425 på plan- og bygningsetatens hjemmeside for mer informasjon.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert 12 servitutter/heftelser som følger eiendommen. Disse omhandler blant annet bestemmelser om festekontrakt (1954) (1956) (2016), trafostasjon (1955), bebyggelse (1959), vann- og kloakkledninger (1961) (1969), garasje/parkering (1965), elektriske kraftlinjer (2016), støyskjerm (2008), åpning av støyskjerm (2009), rett til å etablere turvei som skal benyttes av allmennheten. Ved eventuell fradeling skal den tinglyste erklæringen følge med de nye utskilte gnr/bnr (2012).

Gjelder denne registerenheten med flere. Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter overnevnte heftelser og servitutter.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Økernbråten Borettslag har org.nr. 948056852 og består av 385 leiligheter og 1 barnehage. Forretningsførsel er utført av Brækhus Eiendom AS og selskapets revisor er RSM Norge AS.

Borettslaget har egen hjemmeside med nyttig info: www.okernbraaten.no.

Fellesvaskeri finnes i servicebygningen.
 

Fellesgjeld / lånevilkår

Långiver er Handelsbanken.
Saldo langsiktig gjeld per 31.10.2019, kr. 62.412.215,-
Lånebetingelser:
Rentesats: 2,65% (per 29.10.2019).
Eff rente 2,68% (per 29.10.2019).
Annuitetslån
12 Terminer per år
Innfrielsesdato 02.07.2041

Forutsatt at man har skattbar inntekt så får man på lik linje som et vanlig boliglån skattefradrag på andelens fellesgjeld.

Andel fellesgjeld

178.770,- pr. 11.11.2019.

Andel formue

19.746,- pr. 31.12.2018.

Forsikring

Gjensidige Forsikring ASA Polisenummer: 84853766

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Tidligere vedlikehold:
Vinduer og balkongdører er byttet i 2018
Oppgradering av oppganger i 2018
Samtlige radiatorer ble byttet i 2010
Nye avfallsbrønner kom på plass i 2010
Våtrommene ble rehabilitert i 2007
Nye avfallsbrønner kom på plass i 2010

Husdyrhold

Dyrehold er tillatt i borettslaget så lenge gjeldende lover og forskrifter, samt borettslagets regler for dyrehold overholdes.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Alle hvitevarer.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: tr@schalapartners.no eller SMS: 95 19 51 35 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Ved budgiving gjøres det spesielt oppmerksom på at alle som eventuelt skal stå som eiere av boligen må signere budskjema, enten bud legges inn via skjema, nett eller app. Dersom man etter akseptert bud ønsker legge til en ny person som eier må dette godkjennes av selger. I slike tilfeller vil det også kunne tilkomme et gebyr fra forretningsfører for påføring av ny kjøper/eier. Dette gebyret faktureres kjøper.

Overtagelse

Etter avtale. Vennligst angi ønsket overtagelse ved budgivning.

Ved eierskifte må erververen godkjennes av styret. Styregodkjenning kan ikke nektes dersom det ikke er saklig grunn for det.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller medliknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig. Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne. Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.


 

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 0,80% (minimum 30.000,-) av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 11 000,-, markedspakke kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Ansvarlig megler:
Terje Rindal

SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.