#GRØNLANDS TORG, Smalgangen 3
3 900 000,-
Lys, lekker og praktisk 3-roms | Solrik og innglasset balkong | Nytt kjøkken | Heis | Fyring og V.vann inkl

VISNING:

Visning etter avtale med megler

 • Prisantydning: 3 900 000,-
 • Omkostninger: 107 014,-
 • Totalpris: 4 007 014,-
 • Ligningsverdi: 938 296,-
 • Fellesutgifter: 3263,-

  Fyring, varmtvann, renovasjon, a-konto strøm, grunnpakke kabel-tv, vedlikeholdsfond, vaktmestertjenester, vakthold, trappevask, drift av sameiet, felles byggforsikring, kom. avg. m.m.
Beregnet totalkostnad:
3 900 000,- (Prisantydning) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 97 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 900 000,-)) 694,- (Flyttegebyr) 7 650,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 107 014,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 007 014,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 55 m²
 • Bruksareal: 58 m²
 • Bruttoareal: 64 m²
 • Etasje: 5
 • Antall rom: 3
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 2
 • Byggeår: 1990
 • Gårdsnummer: 230
 • Bruksnummer: 421
 • Energimerking:
  E
 • Finnkode: 163530813
 • Sist endret: 13.01.20 11:01
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 55%
  eier sin egen bolig
 • 100%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 100%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 17%
  er barnefamilier
 • 29%
  er gift

 

Oppdragsnummer

55-19-0183

Adresse og matrikkel

Smalgangen 3, 0188, Oslo, Gnr. 230 bnr. 421 snr. 84 orgnr. 982991803 i Oslo kommune

Eier

My Linh Nguyen

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Bjørvika/Gamle Oslo sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

BRA/PROM

58 / 55 m²

Antall soverom

2

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1990

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter E

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 10 305 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er fellesareal.
Pent opparbeidet felles, lukket gårdsrom med grøntarealer, beplantning, asfalterte stier og sittegrupper.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.

Beskrivelse

Delikat og lys 3-roms beliggende i byggets i 5. etasje som ligger sentralt til på Smalgangen. Leiligheten har en meget praktisk planløsning. I tillegg er det store vindusflater som slipper inn rikelig med lys og sørger for en luftig atmosfære. Stuen har utgang til boligens solrike og innglassete balkong som du kan nyte året rundt. Det er direkte heisadkomst til leiligheten.
Leiligheten ligger i Smalgangen på Grønlands Torg, midt i hjertet av Oslo sentrum.

Lys og romslig stue med gode møbleringsmuligheter
Sydvendt og innglasset balkong på 3m2
Svært tidløst kjøkken fra i år med integrerte hvitevarer
2 soverom med garderobeskap
Delikat bad med opplegg for vaskemaskin
Fyring, v.vann og a-konto strøm inkl
Mulighet for leie av p-plass i p-hus
Populær og sentral beliggenhet

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 5. etasje og inneholder stue med utgang til innglasset balkong, kjøkken, 2 soverom, bad og gang/entré.
I tillegg disponerer leiligheten en bod med skråtak i loftetasjen på ca. 3,2 m2.

Beliggenhet

Leiligheten ligger i Smalgangen på Grønlands Torg, midt i hjertet av Oslo sentrum. Dette er en koselig gågate som strekker seg mellom Oslo City og Grønland. Smalgangen er brosteinsbelagt med pen beplantning, og har mange spennende butikker og hyggelige kafeer. Her har man kun få minutters gange til Grønlandskvartalene som er knutepunktet til Bjørvika gjennom to nye gangbroer rett ved Teaterplassen.

Området rundt er i stor vekst - her har du nærhet til Sørenga og Bjørvika, der man blant annet finner Operaen og Oslos nye finansdistrikt; Barcode. Tar man en tur ut ytterst på Sørenga finner man den flotte bystranden som er et perfekt utfartssted for bading gjennom sommerhalvåret. Ute ved havnepromenaden kan man også unne seg en tur ut på hyggelige Sukkerbiten, en sommerrestaurant som har uteservering og som også arrangerer konserter, utstillinger og andre arrangementer. Området har også flere spennende servicesteder som f.eks. Roald - Umberto, Stockfleths, Oslo Mekaniske, Restaurant Maaemo med sine tre stjerner i Michelinguiden samt folkekjære Olympen. På Tøyen (7 min gange) finner du populære Postkontoret, Nord & Natt (som akkurat fikk terningkast 5 i Aftenposten) og Human Mote (nyåpnet coctailbar på Tøyen Torg) som absolutt er verdt et besøk. Cafe Handwerk som ligger midt i vakre Botanisk hage bør også oppleves.

For den aktive finner man en rekke treningssentere i området. I tillegg er det turmuligheter både sommer og vinter. Kort vei til Klosterenga Park, Tøyenparken, Middelalderparken og Vannspeilet, hvor du også finner historiske Ruinparken. Med sykkel eller bil er det også kort vei til Malmøya eller Ulvøya. Forøvrig er det kort vei til andre populære parker hvor man kan sole seg, grille og nyte varme sommerdager.

For de som er spesielt interesserte i kultur er dette et område som har nok å tilby. Operaen har allerede blitt et av byens monumenter og har kontinuerlige oppsetninger med Opera, dans og drama. Deichmanske hovedbibliotek skal bygges like ved Operaen og skal bli en moderne møteplass for læring og utveksling av kunnskap. Du finner også Naturhistorisk museum, Botanisk hage og Munchmuseet i gangavstand fra leiligheten.

Godt utvalg av matbutikker (også søndagsåpne), grønnsakforretninger osv. i umiddelbar nærhet. Ønsker du ytterligere servicetilbud byr Oslo City, Byporten og Karl Johan på et svært godt utvalg. De øvrige handlegatene i Oslo sentrum ligger også godt innen rekkevidde.

Offentlig kommunikasjon som buss og T-banestasjon på Grønland ligger rett i nærheten. Alle seks T-banelinjer samt flere busslinjer. Både barnehager og skoler ligger i gangavstand.

Stue | Med innglasset balkong

Stuen er lys og romslig i et tidsriktig fargevalg, samt er gulvet belagt med laminat. Det er store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys i boligen. Dette sammen med den svært funksjonelle løsningen, sørger for en luftig atmosfære. Her møter du et stort rom med gode møbleringsmuligheter. Du har en naturlig plass til både sofagruppe, spisebord og TV med tilhørende møblement.

Stuen er forlenget med en innglasset balkong på ca. 3m2. Balkongen vender mot syd, så denne er perfekt for å brukes på fine soldager året rundt! Det er god plass til beplantning og utemøblement hvor du fint kan invitere over venner. Gulvet er belagt med treheller og det er glassfelt med enkelte skyvbare felter.

Kjøkken | Meget delikat fra i år

Kjøkkenet er svært delikat og tidsriktig med innredning fra i år som har glatte fronter i høyglans, samt benkeplate i laminat med nedsenket oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps armatur. Mellom benkeplaten og overskapene er det tidsriktige kjøkkenplater. Under overskapene er det lysaramtur og stikkontakt. Kjøkkenet har en åpen løsning mot stuen som er perfekt for sosiale sammenkomster. Her er det god plass til spisebord for hyggelige middager. Du finner integrerte hvitevarer som nedfelt keramisk induksjonstopp fra Bosch, stekeovn, ventilator med belysning og avtrekk ut av bygget, mikrobølgeovn, oppvaskmaskin og kjøleskap med frysedel fra IKEA. Veggene er malt i lyse farger og gulvet er belagt med laminat.

2 soverom | Godt med lagringsplass

Boligen har to soverom av gode størrelser og har malte flater i smakfulle farger. Gulvene er belagt med laminat. For at man skal ha et ryddig soverom er garderobeløsning viktig. Begge soverommene har garderobeskap som sørger for gode oppbevaringsmuligheter til klær og det man måtte ønske. I tillegg finner du en skyvedørsgarderobe rett utenfor det ene soverommet. Med to soverom egner det ene seg ypperlig for gjesteværelse, barnerom eller hjemmekontor.

Bad | Alt du trenger på badet

Badet er lekkert, praktisk og romslig. Her får man en behagelig start på dagen med deilig gulvvarme og godt albuerom både innenfor og utenfor dusjen. Baderommet inneholder dusjhjørne fra 2019, vegghengt toalett med innebygget sisterne, høyskap med speil, servantskap fra 2019 med skuffer i grå betongimitasjon og nedsenket servant i kompositt materiale med ett-greps armatur. Over servanten er det innfliset speil, lys og stikkontakt. Videre er det opplegg for vaskemaskin i hjørnet, så her har du alt du trenger på baderommet.

Entré | Velkommen inn!

Når du kommer inn i boligen, er det første du møter en trivelig entré. Her har du naturlig plass til en kommode/skohylle og plass til knagger for å henge av deg yttertøy. Gulvet er belagt med laminat og veggene er malt i lyse farger. Det er adkomst via heis eller felles trapperom, samt har oppgangen callinganlegg. Leiligheten har slett entrédør med kikkehull, sikkerhetslås og Brannklasse B30 og lydklasse 39 db.

Felleskostnader

Kr. 3 263,- pr. mnd. Fyring, varmtvann, renovasjon, a-konto strøm, grunnpakke kabel-tv, vedlikeholdsfond, vaktmestertjenester, vakthold, trappevask, drift av sameiet, felles byggforsikring, kom. avg. m.m.

Herav:
Brensel 442,-
Renovasjon 192,-
Felleskost bolig 1.947,-
Vedlikeholdsfond 258,-
Akonto strøm bolig 179,-
Kabel-tv 245,-

Strøm til seksjoner avregnes en gang i året. Alt vil avregnes mot eksisterende eier, det blir opp til eier å gjøre opp med tidligere eier.

Etasje

5 etasje

Garasje / Parkering

Det er mulighet for å leie parkeringplass i parkeringshuset i Grønlands P-hus. Prisene vil variere.
Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3000,- i året. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/
Ellers gateparkering etter stedets gjeldende bestemmelser.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 938 296 pr. 31.12.17 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 377 865 pr. 31.12.17 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune ligger vedlagt salgsoppgaven.

Byggemåte

Boligbygg over 6 etasjer, samt loft. Grunnmur er i bærende konstruksjoner og etasjeskiller i betong. Saltak i trekonstruksjoner. Utvendige fasader i strukturert betong. Vinduer med to-lags glass og ekstra innvendig glassfelt fra byggeår. Nordan balkongdør fra byggeår.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 1993 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Boligens areal

Primærrom: 55 kvm, Bruksareal: 58 kvm, Bruttoareal: 64 kvm

5. etasje:
Bruksareal: 58 m².
Primærrom: 55 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: stue, kjøkken, 2 soverom, bad og gang/entré.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Med de unntak som er fastsatt i eierseksjonsloven og disse vedtekter, har den enkelte seksjonseier full rettslig rådighet over sin seksjon. Herunder rett til bortleie. Leier av seksjon må godkjennes av styret. Se sameiets vedtekter § 9 og husordensregler § 2 for mer informasjon.

Oppvarming

Leiligheten oppvarmes med radiatorer tilknyttet fjernvarmeanlegg og elektriske varmekabler på badet.

Løpende kostnader

Bredbånd fra ca. kr. 250,- pr. mnd.
Kabel-tv fra ca. kr. 199,- pr. mnd.
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.
Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2018. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget og bunnfradraget er på inntil 4,6 millioner. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/

Utstyr

- Vannrør av typen kobberrør og synlige avløpsrør i plast.
- Stoppekraner for vann i benkeskap på kjøkken.
- Felles varmtvann.
- Ventilasjon basert på mekanisk avtrekk med naturlig tilluft via vegg ventiler. Avtrekksanlegg på soverom 2.
- Sikringsskap på vegg ved ytterdør. Automatsikringer.
- Det er røykvarsler i leiligheten. Brannslukningsapparat med pulver fra 2019.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners visningsskilt til annonserte fellesvisninger. 
 

Bevaringsverdig

Nei.
 

Regulering

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse. Reguleringsbestemmelse S-3152. Området forøvrig er regulert til park, friområde, vei, gangvei, trafikkområde, avkjørsel, tomt for offentlig bygning, spesialområde bevaring, uteareal for barnehage, byggeområde for bolig, kontor, industri, forretning m.m. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Schweigaards gate 34 A-F - Landbrukskvartalet. Landbrukskvartalet Utvikling AS foreslår å regulere Landbrukskvartalet på Grønland til boliger, forretning, kontor, hotell, bevertning mm. for å tilrettelegge for et flerfunksjonelt byområde. Det sikres ca. 275 boliger. Et høyhus med boliger midt på planområdet. Det sikres utadrettede funksjoner mot gatene. Det åpnes også for flerbrukshall og barnehage, men det sikres ikke i forslaget. Planstatus: Planforslag. Se saksnr.: 201613090 for mer informasjon.

Utvidelse av Oslo S med ny bussterminal. Ruter foreslår å omregulere perrongområdet på Oslo S fra jernbane til kombinert formål kollektivknutepunkt/ næring (hotell/ kontor), for å etablere en ny bussterminal over perrongområdet og knytte nordsiden av Oslo S bedre sammen med sørsiden.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201508292 for mer informasjon.

Jernbanetorget 1 - Nye Oslo S, ny stasjon m.m. (Stasjonsalléen, Fjordporten hotell, "Krystallen") - detaljregulering. BNE ønsker å finne et nytt bygningsuttrykk for Fjordporten som bedre samspiller med omgivelsene og har høy arkitektonisk kvalitet.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201510215 for mer informasjon.

Biskop Gunnerus' gate 14 B m. fl. Omregulering til næring - Rivning av postterminalen og oppføring av nybygg. KLP Eiendom AS foreslår å omregulere Postterminalen i Biskop Gunnerus' gate 14 B fra tomt for offentlig bygning (postgiro-og jernbaneposthus) til forretning, undervisning, kulturinstitusjon, tjenesteyting, kontor, hotell, bevertning, torg, park og friluftsområde. Planforslaget omfatter to høyhus, på 135 m i øst (kontor) og 76 meter i vest (hotell med ca. 400 rom), på en felles base som danner et nytt byrom mot sør.  Akerselva gjenåpnes delvis innenfor planområdet og nytt landskapselement mot elva.
Planstatus: Planforslag. Se saksnr.: 201015299 for mer informasjon.

Oslo Spektrum - Sonja Henies plass 2 - planforslag til offentlig ettersyn. Oslo Spektrum Arena AS ønsker å videreutvikle og utvide eksisterende Oslo Spektrum med en ny kongressal og tilhørende kontorer. Forslagets utnyttelse innebærer at planen må konsekvensutredes.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201714028 for mer informasjon.

Lilletorget 1 - Utarbeidelse av planprogram - Nybygg. Bakgrunnen for saken er at Lilletorget 1 AS ønsker å rive bebyggelsen på sin eiendom Lilletorget 1 for å kunne føre opp et mer bærekraftig og fremtidsrettet nybygg med miljøvennlige energiløsninger, som plusshus (FutureBuilt).
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201603972 for mer informasjon.

Guneriuskvartalet (Brugata 6 - 14, Lybekkergata 2, Stenersgata 16 - 24, Storgata 32) - Planforslag.
Planstatus: Planforslag. Se saksnr.: 201015299 for mer informasjon.

Christian Krohgs gate 1 - 11 - Bestilling av oppstartsmøte. Dagens situasjon er at Chr Krohgs gt 1-11 hovedsakelig er et p-hus samt en større dagligvareforretning og kontorlokaler i de øverste etasjene. Alle arealene er i bruk. Det vurderes nå å erstatte dette bygget med et nytt næringsbygg ut mot Christian Krohgs gate og boliger inn mot parken.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201816526 for mer informasjon.

Christian Krohgs gate 2 - Detaljregulering. Oslo Areal AS foreslår å omregulere Christian Krohgs gate 2 fra forretning, kontor, allmennyttig formål (undervisning og bevertning) til forretning, kontor, bevertning, undervisning, hotell/overnatting og gangvei. Det foreslås å rive all eksisterende bebyggelse, for så å oppføre et nybygg som vil gi en dobling av nåværende bruksareal.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201714751 for mer informasjon.

Galleri Oslos eiere har åpent for å rive den store bygningen. De betalte fem arkitektfirmaer for å lage forslag til hvordan det i stedet kunne bli. Alle fem forslag er variasjoner over samme temaer: 1. Det er tenkt bygges ett eller to nye, store høyhus nærmest Plaza. Det kompenserer for at andre deler av den store eiendommen åpnes opp og bygges lavere. 2. Dagens Galleri Oslo er på cirka 19.000 m², og tomten er relativt lavt utnyttet til å være så sentral i byen. Med alle forslag mangedobles bygningsmassen, for å gi lønnsomhet til prosjektet. 3. Det meste kan bygges i etapper, og Akerselva kan graves frem i dagen tvers over eiendommen. Alle forslag åpner dessuten for at Nylandsveien, siste rest av det overbygde motorveisystemet i sentrum, senere kan rives. 4. Det er tenkt boligbebyggelse på østre del av eiendommen, som trappes ned i høyde og knyttes sammen med boligbebyggelsen på Grønland. 5. Det lages nye torg og passasjer for fotgjengere på bakkeplan tvers gjennom bebyggelsen, i stedet som i dag, hvor man må gå rundt. Det er fortsatt uklart hva som skjer med bussterminalen, men et av forslagene er å legge den under bakken eller tvers over sporområdet på Oslo S.

Grønland 12 - Bruksendring fra kontor til barnehage
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.:                201918110 for mer informasjon.

Grønland 24 - Oppføring av nytt bygg. Det søkes om oppførelse av bygning på 4-5 etasjer over kjellerplan. Bebyggelsen utgjør 687 m² BRA, inkludert åpent overdekket areal på bakkeplan og kjeller som inneholder tekniske rom og boder. På bakkeplan mot Motzfeldts gate er det avsatt et  næringslokale for publikumsrettet virksomhet. Nytt bygg er delt i to volumer på henholdsvis 4 og 5 etasjer. Antall nye boenheter er totalt 6.
Planstatus: Rammetillatelse gitt. Se saksnr.: 201718006 for mer informasjon.

Grønlandsleiret - Oppføring av boligblokk. Grønlandsleiret 16 ligger på Grønland i Bydel Gamle Oslo, og er i dagens situasjon en ubebygd tomt. Tomten mangler per i dag en avklart arealdisponering, men benyttes sporadisk til parkering. Omsøkt tiltak omfatter en utvikling av eiendommen ved oppføring av en kombinert forretnings- og boligbygning på 7 etasjer samt kjeller og takterrasse. Tiltaket omfatter oppføring av 12 stk. nye boenheter.
Planstatus: Rammetillatelse gitt. Se saksnr.: 201704867 for mer informasjon.

Det rives, bygges og rehabiliteres i området. For informasjon om eventuelle arbeider i nærliggende områder anbefaler vi et søk på plan og bygg sin sakinnsyn portal: https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

1990/43532-1/105  Erklæring/avtale 17.07.1990 
Erkl. ang. nettstasjon nr.592 med div. best.Kan ikke avlyses uten samtykke fra Oslo Lysverker. Overført fra: 0301-230/421. Gjelder denne registerenheten med flere
 
1990/45571-1/105  Erklæring/avtale 27.07.1990 
Oslo Kommune eller den som Ok utpeker har rett å drive barnehage utendørs begrenset til 502 m2 . Div best. Overført fra: 0301-230/421. Gjelder denne registerenheten med flere
 
990/45572-2/105  Pantsettelseserklæring 27.07.1990 
BELØP: NOK 15.000. Panthaver: Sameiet Lnr.: 1089355. Plikt til å vike prior. for inntil 90% av den til enhver tid gjeldende lånetakst. Gjelder denne registerenheten med flere

1990/45572-1/105  Seksjonering 27.07.1990
Formål: Bolig. For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra kommunen. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameiet Grønlandshagen, Orgnr.: 982.991.803 består av 298 boligseksjoner, 19 næringsseksjoner, 1 barnehage, 1 P-hus og 1 sameieseksjon.
Styreleder er Cathrin Sundvall.
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS.
Sameiets revisor er BDO AS.
Sameiet har en kabel-TV avtale med Telenor (Canal Digital).

Sameiet har en egen hjemmeside: www.gronlandshagen.no

Sameiet Grønlandshagen samarbeider med Sameiet Grønlandstunet om den løpende driften av sameienes bygningsmasse.
Sameiet Grønlandshagen og Sameiet Grønlandstunet er begge medlemmer av Grønland beboerforening.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld kr. 0,- pr. 30.10.19.
Andel fellesformue kr. 25.991,- pr. 31.12.18.

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.
 

Forsikring

IF Skadeforsikring Polisenummer: 1002338

Regnskap

Fjorårets regnskap viste et overskudd på kr. 1 465 810,-. I budsjett for inneværende år er det lagt til grunn at selskapet skal gå med kr. 3 036 500,- i underskudd.

Vedtekter / husordensregler

Overdragelse krever styregodkjennelse. Eiendomsmegler sender inn styregodkjennelse, men en evt. styregodkjennelse er kjøpers ansvar. Evt. merkostnader er kjøpers ansvar. Kontakt eiendomsmegler for ytterligere opplysninger.
Kun elektrisk/gassgrill og ikke kullgrill er tillatt på alle balkonger/terrasser. Grilling er forbudt på takterrasse.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

I 2018 har det vært noe oppgradering/vedlikehold av teknisk utstyr, i tillegg til synlige tiltak:
- Brannkontroll. Det er foretatt kontroll av alle fellesarealer og næringsseksjoner.
- Installasjon av nye trykkstyrte sirkulasjonspumper til kjøling til næringsseksjoner (alle pumper er nå skiftet).
- Ombygning av ventilasjonsaggregater i oppganger 15, 23 og 27.
- Ombygging av aggregat 36.07 - ventilasjon næring (Venner restaurant og senterkontor).
- Utskiftning av porttelefonanlegg (2017/2018).
- Installasjon av elektronisk adgangskontroll.
- Utskiftning av alle armaturer på loft til LED (ca. 170 stk.).

I posten drift og vedlikehold for 2019 er det beregnet kr. 8 640 000,- til vedlikehold som omfatter blant annet malerarbeider, VVS-installasjoner, nye lysarmaturer i oppganger og på loft, utemøbler og belysning ute, ventilasjon og investering i varmegjenvinning fra P-huset. Sistnevnte, dvs. varmegjenvinning fra P-huset, er en stor investering som alene er budsjettert til 4,5 millioner kroner. Det er likevel beregnet at denne investeringen gir så store besparelser at den vil være tilbakebetalt på få år. Denne besparelsen vil sameierne primært få igjen som reduserte fyringskostnader. Når dette vil bli utført og nøyaktige kostnader vil bli drøftet på styremøtene nå og utover ifølge styreleder.

Husdyrhold

Normalt dyrehold er tillatt. Se sameiets husordensregler § 4.6 for mer informasjon.

Tilbehør

Vaskemaskin, skap/skohylle ved entré og platetopp medfølger ikke handelen.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.
 

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: lj@schalapartners.no eller SMS: 98 64 77 21 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Ved budgiving gjøres det spesielt oppmerksom på at alle som eventuelt skal stå som eiere av boligen må signere budskjema, enten bud legges inn via skjema, nett eller app. Dersom man etter akseptert bud ønsker legge til en ny person som eier må dette godkjennes av selger. I slike tilfeller vil det også kunne tilkomme et gebyr fra forretningsfører for påføring av ny kjøper/eier. Dette gebyret faktureres kjøper.

Overtagelse

Etter avtale. Styrets godkjenning må foreligge før overtagelse kan gjennomføres.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller medliknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 0,75 % av salgssummen . I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 11 190,- og markedspakke kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Ansvarlig megler:
Henrik Jensen

SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.