FROGNER, Erling Skjalgssons gate 20 B (indre gård)
9 290 000,-
Nyoppusset (2019) og lekker 3-roms selveier I balkong I 2 bad I Mye bolig for pengene I Flott gårdsrom I Mastersuite

VISNING:

Visning etter avtale med megler

 • Prisantydning: 9 290 000,-
 • Fellesgjeld: 140 096,-
 • Omkostninger: 244 570,-
 • Totalpris: 9 674 666,-
 • Ligningsverdi: 2 003 132,-
 • Fellesutgifter: 4365,-

  Drift og vedlikehold, kabel-tv/internett fra GET, nebetaling av lån (kr 1.237,-), felles forsikring, forretningsførsel, kommunale avgifter m.m.
Beregnet totalkostnad:
9 290 000,- (Prisantydning) 140 096,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 9 430 096,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 235 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 9 430 096,-)) 7 650,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 244 570,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 9 674 666,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 103 m²
 • Bruksareal: 103 m²
 • Bruttoareal: 120 m²
 • Etasje: 4
 • Antall rom: 3
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 2
 • Byggeår: 1900
 • Gårdsnummer: 212
 • Bruksnummer: 276
 • Energimerking:
  F
 • Finnkode: 160487117
 • Sist endret: 17.02.20 14:19
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 50%
  eier sin egen bolig
 • 84%
  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill
 • 32%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 94%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 22%
  er gift

 

Oppdragsnummer

17-19-0128

Adresse og matrikkel

Erling Skjalgssons gate 20 B (indre gård), 0267, Oslo, Gnr. 212 bnr. 276 snr. 17
Orgnr. 979459564 i Oslo kommune

Eier

Christiania Eiendomsselskab AS

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Carl Berner sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2019.

Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget og bunnfradraget er på inntil 4,6 millioner. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/

Eiendomsskatten for 2019: 5 430,-

BRA/PROM

103 / 103 m²

Antall soverom

2

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1900

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 1 032 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er fellesareal.

1.032,9 kvm felles, eiet tomt. Meget pent opparbeidet indre bakgård med singel, hellelagte gangarealer, bed, busker og trær. Sittegrupper og sykkelparkering til bruk for beboerne.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.

Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Beskrivelse

Velkommen til en stor og svært tiltalende 3-roms selveier, med tilbaketrukket beliggenhet, i indre gård på Frogner. Boligen ligger fint til i 4. etasje med gjennomgående planløsning og god rominndeling. Nyoppusset i 2019 med gjennomført standard, delikate fargevalg og 1-stavs parkett på gulv. Attraktive kvaliteter som god takhøyde, store vinduer, peis, rosett og stukkatur, samt solrik balkong!

- Nyoppusset i 2019
- Romslig stue/spisestue med moderne peis
- Stilrent Kvik-kjøkken med integrerte hvitevarer fra Siemens
- Vestvendt balkong fra 2015, vendt mot bakgård
- To lekre, flislagte bad
- To gode soverom
- Master suite har adkomst til walk-in closet og bad
- Innbydende entré
- Hyggelig bakgård
- TV og internett inkl.
- Kjellerbod og bod i baktrapp
- Sentralt og rolig
- Beboerparkering
- Populær adresse med kort vei til "alt"!

Innhold

Leiligheten ligger i 4. etasje og består av: Entré/gang, to bad, to soverom hvorav ett har adkomst til omkledningsrom/walk-in closet, stue/spisestue med åpen kjøkkenløsning. Adkomst fra stue/kjøkken til vestvendt balkong på 4,8 kvm.

I tillegg disponerer leiligheten 1 kjellerbod på ca. 13 kvm og 1 bod i baktrapp på ca. 1 kvm.

Beliggenhet

Leiligheten ligger i et meget populært og sentralt boligområde på Frogner i Oslo, i en rolig sidegate like ved Bygdøy allé. Bebyggelsen på Frogner er preget av store byvillaer og fornemme bygårder fra 1800-tallet, og i dag ligger de fleste ambassadene og ambassaderesidensene her.

I gangavstand fra boligen ligger alle typer servicetilbud med blant annet offentlig kommunikasjon, apotek, nærbutikk og blomsterbutikk. I nærområdet finner du også Kaffebrenneriet, populære kaféer og restauranter, interiørforretninger, legevakt, kirke, kino, museum, vinmonopol, post, delikatesseforretninger, skoler (ungdomsskole og videregående skole), barnehager m.m.
Gimle kino er en liten og tradisjonsrik kino i Bygdøy Allé 39 og er kjent for kunst- og kvalitetsfilmer helt siden den åpnet i 1939. Her får du god service og komfort, med øl og vinservering i foajeen.

Fra boligen er det også gangavstand til noen av hovedstadens mest populære handlegater med f.eks. Bogstadveien eller Karl Johan. I tillegg finner du flotte tur- og grøntområder med Slottsparken, Uranienborgparken og vakre Frognerparken. Sistnevnte inneholder skulpturanlegget Vigelandsparken, Oslo Bymuseum, Frognerbadet og Frogner stadion. Du kan gå hyggelige turer langs promenaden ved Frognerkilen, og det finnes flere turstier som går langs sjøen ved idylliske Bygdøy som tilbyr hyggelige turstier og bademuligheter. Vestkanttorget, som også ligger like i nærheten, har hver lørdag et torg med basarer og yrende liv.

Det er kort vei til Aker brygges rike utvalg av butikker, serveringssteder og underholdning. Videre byr Tjuvholmen på spennende gallerier som Astrup Fearnley Museet og Pushwagner Gallery. Her finner man også Tjuvholmen sjøbad med fin strand, gressplen for soling og flott skulpturpark.
Fra Rådhuset kan du ta båten ut til Bygdøy og Huk.

I umiddelbar nærhet finner du også offentlige kommunikasjonsmidler med hyppige avganger som bussforbindelser både fra Bygdøy Allé og Thomas Heftyes gate, samt trikkforbindelse i Frognerveien og på Solli plass. Nærmeste holdeplass for t-bane finner du på Nationaltheatret, hvor du også har vanlig tog og flytog.

Entré/gang

Meget innbydende entré som gir et velfortjent godt førsteinntrykk av boligen. Downlights i himling. Plass til oppbevaringsløsninger for yttertøy og sko.

Stue

Lekker stue med god plass til sofagruppe, tv-seksjon, spisebord og annet ønskelig møblement. Store vindusflater som gir gode innvendige lysforhold, samt generøs takhøyde med rosett og stukkatur i himling. Ny engelsk peis fra 2019 som gir en lun og hyggelig atmosfære. Pipeløp ble renovert av sameiet i 2015. Åpen løsning mot kjøkken, samt adkomst til balkong.

Kjøkken

Stilren og moderne kjøkkeninnredning fra Kvik med hvite, slette fronter og benkeplate av kompositt. Planlimt vaskekum. Kjøkkenet er utstyrt med integrerte hvitevarer fra Siemens; kullfilter avtrekkvifte med hette i børstet stål og glass, nedfelt induksjonstopp, stekeovn, oppvaskmaskin, kjøleskap og fryser. Det er montert Waterguard. Downlights i himling.

Balkong

Fra stue/kjøkken er det utgang til boligens balkong, som ble oppført i 2015. Balkongen er vestvendt med gode solforhold på ettermiddag/kveld, samt hyggelig utsyn over bakgården. Balkongen er på 4,8 kvm med fin plass til utemøblement og planter. Balkong i stål med beiset trebord på gulv.

Bad 1

Pent og romslig bad fra 2019 med store gulv- og veggfliser, varme i gulv og downlights i himling. Dusjhjørne med innfellbare dører i herdet glass, samt regnfallsdusj og hånddusj. Dobbelservant med underskuffer, samt speil med LED-belysning over. Vegghengt toalett og opplegg for vaskemaskin/tørketrommel i hjørnet. Adkomst fra hovedsoverom.

Bad 2

Dette er et pent bad som ble oppgradert med flis-på-flis, garnityr og øvrig innredning i 2019. Store gulv- og veggfliser med varme i gulv og downlights i himling. Dusjnisje med skillevegg i herdet glass, samt regnfallsdusj og hånddusj. Helservant med underskuffer, samt speil med LED-belysning over servant. Vegghengt toalett. Dette badet har adkomst fra entré/gang. Badet er fra 2012/13 (oppgradert av tidligere eier).

Soverom 1

Hovedsoverommet er meget romslig med god plass til dobbeltseng, nattbord, kommode og annet ønskelig møblement. Rosett og stukktur i himling. Soverommet har direkte adkomst til det største badet, og er tilknyttet et praktisk walk-in closet med downlights og rikelig oppbevaringsplass i garderobe med hyller, skuffer og kleshengerstativ. Det er også fin plass til skrivebord eller annet møblement i walk-in closet.

Soverom 2

Dette er også et lyst og luftig soverom som egner seg ypperlig som f.eks. barnerom, gjesteværelse eller hjemmekontor. God plass til seng, skrivepult og ønskede oppbevaringsløsninger. Dørcalling montert ved dør til baktrapp. Begge soverommene er vendt ut mot rolig bakgård.

Overflater

Gulv: 1-stavs eikeparkett i oppholdsrom. 60x60cm fliser på baderom, og 5x5cm fliser i dusjsone på begge bad. Nye gulvflater som er avrettet i 2019.
Vegger: Helsparklede og malte overflater i oppholdsrom. 60x60 cm fliser på begge bad. Overflater er oppgradert/behandlet i 2019.
Tak: Rabitzpussede himlinger, malte flater, malte plater. Stukkatur og rosetter i himling i stue, hovedsoverom og gjestesoverom. Downlights LED-belysning i himling på kjøkken, begge bad, walk-in-closet og i entré/gang. Overflater er oppgradert/behandlet i 2019.

Felleskostnader

4 365 pr. mnd. Drift og vedlikehold, kabel-tv/internett fra GET, nebetaling av lån (kr 1.237,-), felles forsikring, forretningsførsel, kommunale avgifter m.m.

Etasje

4 etasje

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3000,- i året. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 2 003 132 pr. 31.12.17 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 7 211 276 pr. 31.12.17 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Bygård oppført over 5. etasjer samt kjeller. Sameiet består av 2 bygninger med tilsammen 23 boligseksjoner. Bygningen er oppført i henhold til normal byggeskikk på oppføringstidspunktet. Eldre bygårder har generelt et løpende vedlikeholdsbehov. Mindre setninger og skjeve gulv er normalt. Bygning trolig fundamentert til bæredyktig faste masser/grunn. Naturstein grunnmur. Støpt betonggulv på kultet grunn. Yttervegger i murkonstruksjon, utvendig pusset og malt. Saltak i sperrekonstruksjon, utvendig tekket med takstein. Jerntrapp, malte inntrinn og repos tekket med fliser. Baktrapp i tre. Vinduer med 2-lags isolerglass fra 1978 og stuevindu fra 1976. Nymalte innvendige vinduskarmer/rammer. Malt to-fløyet ytterdør fra byggeåret, dørpumpe er montert til dør og er riktig justert. Dør til baktrapp B30, 35 db (brann og lyddør). Balkongdør med 2-lags isolerglass fra 2015.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Det foreligger ferdigattest fra 23.09.2015 for balkongbygging.

Boligens areal

Primærrom: 103 kvm, Bruksareal: 103 kvm, Bruttoareal: 120 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Ved bortleie av seksjonen må sameiestyrets skriftlige godkjennelse foreligge på forhånd. Godkjennelse kan bare nektes når det foreligger saklig grunn. Ved bortleie plikter sameieren å gjøre leieren kjent med bestemmelsene i nærværende sameievedtekter og evt. husordensregler.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming, peis i stue, samt gulvvarme på bad. Nye panelovner, nye varmekabler på det største badet, samt ny peis i 2019. Pipeløp ble renovert i 2015.

Løpende kostnader

Strøm, varmtvann, eiendomsskatt, evt. alarm og innboforsikring kommer i tillegg.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens liste som bevaringsverdig.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Området forøvrig er regulert til boliger, vei, spesialområde for bevaring, ambassade m.m. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Urådigheter
2019/711640-2/200 REGISTERENHETEN KAN IKKE DISPONERES OVER UTEN SAMTYKKE FRA RETTIGHETSHAVER

Heftelser
Dokumenter fra den manuelle grunnboken som antas kun ha historisk betydning, eller som vedrører en matrikkelenhets grenser og areal, er ikke overført til denne matrikkelenheten sin grunnboksutskrift. Servitutter tinglyst på hovedbruket/avgivereiendommen før fradelingsdatoen, eller før eventuelle arealoverføringer, er heller ikke overført. Disse finner du på grunnboksutskriften til hovedbruket/avgivereiendommen. For festenummer gjelder dette servitutter eldre enn festekontrakten.

1898/903182-1/105 Bestemmelse om bebyggelse 06.09.1898
Bestemmelse om benyttelse
Bestemmelse om veg
Overført fra: 0301-212/276 Gjelder denne registerenheten med flere

1932/990646-1/105 Best om garasje/parkering 09.07.1932
Overført fra: 0301-212/276 Gjelder denne registerenheten med flere

1962/509646-1/105 Erklæring/avtale 26.06.1962
Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: 0301-212/276 Gjelder denne registerenheten med flere

1983/504275-3/105 Erklæring/avtale 14.04.1983
PANTERETT UTEN OPPTRINNSRETT TIL SAMEIET
FOR: NOK 15,000
MED PRIORITET INNENFOR 90% AV OFFENTLIG TAKST
Gjelder denne registerenheten med flere

2019/711640-1/200 Pantedokument 21.06.2019 21:00
BELØP: NOK 7.700.000
Panthaver:GABRIELSEN & PARTNERS FROGNER AS Org.nr: 912814017

2019/711640-2/200 Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver 21.06.2019 21:00
Rettighetshaver:GABRIELSEN & PARTNERS FROGNER AS Org.nr: 912814017
(Urådighet og pant fra GABRIELSEN & PARTNERS FROGNER AS vil slettes når ny eier står som hjemmelshaver).

Grunndata
1983/504275-2/105 Seksjonering 14.04.1983
opprettet seksjoner: snr: 17
formål: Bolig
sameiebrøk: 94/1804
EIENDOMMEN ER OPPDELT I TILS 19 SEKSJONER

1990/9680-2/105 Resek/tilleggssek 09.02.1990
seksjonsameieandeler: snr: 17
formål: Bolig
sameiebrøk: 58/1804
EIENDOMMEN ER OPPDELT I TILS 19 SEKSJONER

1997/74813-1/105 Resek/tilleggssek 01.12.1997
seksjonsameieandeler: snr: 17
formål: Bolig sameiebrøk: 94/1804

1997/74813-2/105 Resek/endring formål/brøk/tilleggsdel 01.12.1997
endring av formål/brøk: snr: 17
formål: Bolig sameiebrøk: 94/2074

2010/840995-3/200 Resek/tilleggssek 29.10.2010
seksjonsameieandeler: snr: 17
formål: Bolig sameiebrøk: 94/2217

2010/840995-5/200 Resek/endring formål/brøk/tilleggsdel 29.10.2010
endring av formål/brøk: snr: 17
formål: Bolig
tillegsdel: Bygning sameiebrøk: 94/2217
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

Rettigheter på andre eiendommer
Ingen rettigheter funnet.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameiets navn er Sameiet Erling Skjalgssons gate 20. Sameiet består av ytre gård (20A) og indre gård (20B), med 23 seksjoner.

Forretningsfører er SK Eiendom AS, Postboks 2646 Solli, 23 27 11 33. Revisjon er utført av statsautorisert revisor; Lars Harald Brinchmann.

Fellesgjeld / lånevilkår

Seksjonens andel formue pr. 31.12.2018: kr. 17.982,-
Seksjonens andel gjeld pr. 31.12.2018 var kr. 55.096. Sameiet tok opp et nytt lån i 2019 på 2 mill. Seksjonens andel av dette lånet utgjør ca. 85.000, som utgjør en total andel gjeld ca. kr 140.096,-. 

Sameiet har p.t. 3 lån på til sammen ca. 2.500.000.  Nedbetalingsplaner ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 1213.29.44855
Type: Annuitet
Antall forfall pr. år: 12
Bevilget lånebeløp: 700.000,-
Resterende gjeld: 363.759,50,-
Type rente: 4,70%
Reell innfrielsesdato: 20.02.2023

Lånenummer: 1213.29.44863
Type: Annuitet
Antall forfall pr. år: 12
Bevilget lånebeløp: 250.000,-
Resterende gjeld: 154.507,79,-
Type rente: 4,70%
Reell innfrielsesdato: 20.03.2024

Lånenummer: 9053.70.61471
Type: Annuitet
Terminlengde: 3 mnd
Opprinnelig lånebeløp: 2.000.000,-
Rentesats: 3,75%
Innfrielsesdato: 27.06.2039

Nedbetalingsplaner for alle tre lån, ligger vedlagt i salgsoppgaven.

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Gjensidige Forsikring, Polisenummer: 82289171

Regnskap

Resultatregnskapet for 2018 viser et underskudd på kr. 228.902, hvorav indre gård hadde et underskudd på kr. 97.588 og ytre gård et underskudd på kr. 131.314. Styret foreslår at resultatet for indre og ytre gård belaster/godskrives konto for annen egenkapital for den respektive gård.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styret i sameiet fikk i 2017 laget to tilstandsvurderinger. En byggteknisk (OPAK AS, datert 07.02.2017), og en brannteknisk (Brannrådgiverne AS, datert 12.07.2017). Tilbudet på diverse brannsikringstiltak, fra valgt leverandør var på kr 441.000,-. Etter brannvernstiltakene er gjennomført, planlegger styret å gå videre med den 10-årige vedlikeholdsplanen utarbeidet av OPAK, og styret vil prioritere tiltak med en tidsramme opp til 5 år.

Sameiet har nettopp tatt opp et nytt lån på kr. 2 mill for å finansiere vedlikeholdet og diverse brannsikringstiltak som forventes gjennomført frem til neste årsmøte. Dette medførte en økning av fellesutgiftene likt med hva det koster å betjene lånet. Det åpnes for at de som ønsker kan nedbetale som andel kontant. I tillegg økte fellesutgiftene med 10% fra 01.01.2019.

Normalt vedlikehold må alltid påregnes. Se forøvrig årsberetning, vedlikeholdsplan, samt tilstandsvurderinger som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Dyrehold er tillatt.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring iht. villkår. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Megler gjør særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd den eiendom som legges ut for salg. Selger har derfor ikke spesifikk kunnskap om eiendommen, og har i begrenset grad kunnet supplere og/eller kontrollere opplysningene i denne salgsoppgaven, forutenom den oppussingen som er gjennomført.
Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, helst med bistand av teknisk sakkyndig.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: kf@schalapartners.no eller SMS: 92 20 47 07 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Ved budgiving gjøres det spesielt oppmerksom på at alle som eventuelt skal stå som eiere av boligen må signere budskjema, enten bud legges inn via skjema, nett eller app. Dersom man etter akseptert bud ønsker legge til en ny person som eier må dette godkjennes av selger. I slike tilfeller vil det også kunne tilkomme et gebyr fra forretningsfører for påføring av ny kjøper/eier. Dette gebyret faktureres kjøper.

Overtagelse

Etter avtale. Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.

Diverse

- Sikringsskap med automatsikringer og jordfeilbryter, plassert i entré. Skjult el-anlegg i leiligheten og godt med stikk.
- Nytt el-anlegg i leiligheten i 2019 v/Elektro365 AS. Samsvarserklæring overleveres ny eier ved overtagelse.
- Fukt i kjeller ble utbedret i 2014, ved hjelp av varmeovner og luftig iflg. tidligere eier.
- Varmtvannsbereder plassert i kassehimling med inspeksjonsluke i gang.
- Nytt rørsystem i leiligheten i 2019 - rørarbeid utført av Christiania Rørleggerbedrift AS.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller medliknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 5 000,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Ansvarlig megler:
Kjerstin Falkum

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.