#Grünerløkka, Toftes gate 25A (vendt mot indre gårdsrom)
3 970 000,-
Lys, smart 2(3)-roms over to-plan i et av Løkkas mest attraktive borettslag | Idyllisk bakgård | Underetg bygget 2018!

VISNING:

Visning etter avtale med megler

  • Prisantydning: 3 970 000,-
  • Omkostninger: 15 435,-
  • Totalpris: 3 985 435,-
  • Ligningsverdi: 568 963,-
  • Fellesutgifter: 1727,-

    Inkluderer: Kabel-tv og internett fra Get, forsikring, forretningsførsel, kommunale avgifter, trappevask, vaktmester og gartner.
Beregnet totalkostnad:
3 970 000,- (Prisantydning) Omkostninger 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 7 325,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) 300,- (Medlemsskap BRL) 6 850,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 15 435,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 985 435,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
  • Type: Leilighet
  • Primærrom: 46 m²
  • Bruksareal: 46 m²
  • Bruttoareal: 51 m²
  • Etasje: 2
  • Antall rom: 3
  • Oppholdsrom: 2
  • Soverom: 1
  • Byggeår: 1888
  • Gårdsnummer: 228
  • Bruksnummer: 530
  • Energimerking:
    G
  • Finnkode: 154673836
  • Sist endret: 26.01.20 16:49
NABOLAGSPROFIL for bydel
  • 49%
    eier sin egen bolig
  • 82%
    av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill
  • 60%
    har bolig mellom 60-120 kvm
  • 93%
    av boligene er eldre enn 20 år
  • 17%
    er barnefamilier

 

Oppdragsnummer

16-19-0169

Adresse og matrikkel

Toftes gate 25A (vendt mot indre gårdsrom), 0556, Oslo, Gnr. 228 bnr. 530, andelsnr. 55 i Toftesg 25 Borettslaget med orgnr. 964750971 i Oslo kommune

Eier

Cecilie Woldseth

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Grünerløkka sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Ja, intern forkjøpsrett for beboerne.

BRA/PROM

46 / 46 m²

Antall soverom

1

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1888

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 3 846 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal. Opparbeidet bakgård med gressplen, trær prydbusker og diverse beplantning. Gruslagte gangarealer, sittegrupper og
lekeapparater.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Boligselskap er ikke tilknyttet sikringsordning

Beskrivelse

Flott leilighet over to-plan i ettertraktet og populært borettslag midt på Grünerløkka. Leiligheten har en smart planløsning med store, gode rom. Underetasjen ble bygget i 2018 med romslig stue og soverom med gulvvarme. En praktisk bod vegg i vegg med leiligheten samt loft og kjellerbod. Badet ble modernisert i form av mikrosement 2019 og har opplegg for vaskemaskin og gulvvarme. Kjøkkeninnredning fra 2015 med god benk- og skapplass.

- Hele leiligheten vender mot indre gårdsrom, skjermet fra trafikk og støy
- Store vindusflater bidrar til en lys og luftig atmosfære
- God plass til stort spisebord i tilknytning kjøkken
- Svært opparbeidet og pen bakgård
- Kabel-TV og bredbånd fra GET inkludert i husleien.
- Borettslaget er regnet som et eget skattesubjekt pga svært gode inntekter gjennom
   næringsutleie.
- Stort felles vaskeri i midtbygget.
- Felleslokalet i midtbygget som kan leies til større arrangementer.
- Sentral beliggenhet med kort vei til parker, kaféer, restauranter m.m.

Innhold

Leiligheten ligger i byggets første etasje, og inneholder følgende:
- U. etasje: Stue, trapperom og soverom.
- 1. etasje: Entré, kjøkken, trapperom og bad.

I tillegg disponerer leiligheten tre boder:
- En bod i trappegang utenfor leiligheten på ca 2,8 kvm.
- En loftsbod med gulvareal på ca 6,0 kvm.
- En kjellerbod med gulvareal på ca 5,9 kvm.
Loftsbod og kjellerbod er oppgitt i gulvareal grunnet skråtak og lav takhøyde.

Beliggenhet

Leiligheten ligger sentralt og populært til midt i hjertet av Grünerløkka, like ved Birkelunden og et steinkast unna Olaf Ryes plass. Her bor du svært sentralt på Grünerløkka, som er en av de mest populære og attraktive bydelene i sentrale Oslo. Området er mest kjent for sitt pulserende uteliv, hyggelige gatekaféer, markeder og små nisjeforretninger.

Fra Toftes gate 25 A er det umiddelbar nærhet til restauranten Bass Oslo, designbutikken Kuratert, Supreme Roastworks for nydelig kaffe, Berlin-inspirert kafé og bar på Liebling og frisørsalongen Gevir.

Flere matforretninger finnes rett i nærheten. Noen minutters gange unna leiligheten finner du dessuten flere av Løkkas mest populære spisesteder som Ben Reddik, Le Benjamin, Trancher, Foccacceria, Dr. Kneipps vinbar, Den lille franske ostebutikken. Videre har man erke-amerikanske The Nighthawk Diner, himmelsk pizza på Villa Paradiso og Bellini, tapas på Delicatessen, Illegal eller Munchies.

Liker du å leve det gode liv er Grünerløkka en bydel de fleste finner en uteplass eller cafe som passer for seg. Her finnes bl.a. utestedene Aku Aku Tiki Bar, Grünerløkka Brygghus, Parkteateret og Schouskjelleren Mikrobryggeri for en mer brun og intim stemning, mens klassikerne Godt Brød, Kaffebrenneriet og verdenskjente Wendelboe for koffeinelskere.

På Grünerløkka finnes også mange parker som Birkelunden, Olaf Ryes plass, Sofienbergparken, Kubaparken og Grünerhagen. Her kan man gjøre alt fra å gå på loppemarked, besøke Bondens marked, spise piknik, leke, ake, sole seg eller bare slappe helt av alene med en god bok. Eller hvorfor ikke spasere over broen til Blå og spise nystekte vafler en søndags formiddag.Et lite stykke unna, langs Akerselva ligger Vulkan, Oslos nye og populære kultur- og kreative næringslivsenter. Vulkanområdet er en spennende møteplass med et mangfold av tilbud og opplevelser rett utenfor døren; Dansens Hus med bar og uteservering, BAR Vulkan, Smelteverket (Nord-Europas lengste bar), Pokalen (sportsbar), BLÅ og flere andre serveringssteder. I tillegg har man Westerdals School of Communications, treningssenter og Kolsås klatreklubbs klatrevegg, en dagligvareforretning og flere nærsenter-tilbud i Nordre kvartal. Det er derfor Vulkan kalles "den lille byen i byen".

For de treningsglade finnes, i tillegg til parkene, idylliske turstier langs Akerselva ned mot byen eller opp mot Maridalsvannet. Flere treningssentre er også i nærheten, SATS Elixia Ringnes Park og Schous Plass, samt Avancia på Vulkan. Det finnes også flere fotball- og basketballbaner i området.

Godt tilbud av offentlig transport med både trikker (nr. 11, 12 og 13) og busser (nr. 30, 20, 21 og 33) rett i nærheten. Grünerløkka ligger dessuten ca. 10-15 min gange fra sentrum og det er lett å ta seg til sentralbanestasjonen med både flytog- og bussforbindelser. Gangavstand er det også til Torshov, Alexander Kiellands plass og St.Hanshaugen. Kort vei også til T-bane på Carl Berners Plass.

Entré - 1.etg

Flott inngangsparti med god plass til oppheng av yttertøy og plassering av sko. Dør mot fellesareal er av brannklasse B30 og lydklasse 40dB. Sikringsskap med automatsikringer er plassert i felles trappeløp. Laminat på gulv, lysmalte vegger og malt himling.

Kjøkken - 1.etg

Lyst og romslig kjøkken med glatte, hvite kjøkkenfronter og benkeplate i laminat fra 2015. Kjøkkenet består av nedfelt oppvaskkum av rustfritt stål og ett-greps armatur fra Grohe. Fliser over benkaplate og belysning under overskap. Integrerte hvitevarer i form av induksjonstopp, stekeovn, kjøleskap med fryser og oppvaskmaskin. Ventilator i overskap med kullfilter. Kjøkkenet har god plass til stor spisegruppe for hyggelige sammenkomster. To store vinduer bidrar til et luftig og naturlig lysinnslipp. Laminat på gulv og lysmalte vegger og himling.

Bad - 1.etg

Pent bad med moderne migrosemt på gulv og vegger (oppgradert 2019). Badet er utstyrt med vegghengt servant med ett-greps armatur fra Scanbad, speil med overlys, dusjhjørne med glassvegg og dusjarmatur fra Oras. Gulvstående toaltt fra Porsgrund. Mekanisk avtrekksventil. Gulvvarme og opplegg for vaskemaskin.

Stue - Underetg.

Underetasjen ble bygget om til leilighet i 2018 og har gulvvarme på alle gulv. Stuen har god plass til sofaseksjon, TV-benk, reol og bokhylle. Laminat på gulv, lysmalte flater og himling med downlights. Mekanisk ventilasjon på vegg.

Soverom - Underetg.

Lyst og luftig soverom med god plass til dobbeltseng og nattbord. God plass til garderobeløsning. Mekanisk ventilasjon. Laminat på gulv med varme, lysmalte vegger og malt himling med downlights.

Bod - Underetg.

Svært praktisk bod med gode oppbevaringsmuligheter. Varmtvannsbereder på 198L fra 1993 er plassert her.

Felleskostnader

1 727 pr. mnd. Inkluderer: Kabel-tv og internett fra Get, forsikring, forretningsførsel, kommunale avgifter, trappevask, vaktmester og gartner.

Etasje

2 etasje

Garasje / Parkering

Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3000,- i året. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 568 963 pr. 31.12.17 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 048 267 pr. 31.12.17 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Boligblokk oppført i 1888
- Bærende konstruksjoner i mur
- Etasjeskillere i trekonstruksjoner
- Yttervegger har pusset og malt mur på fasaden.
- Saltak konstruksjon i tre.
- Grunnmur i mur/ naturstein.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Det foreligger også;
Toftes gate 25 A - Bruksendring av kjeller til oppholdsrom, oppføring av innvendig trapp og fasadeendring - Ferdigattest - 2018

Boligens areal

Primærrom: 46 kvm, Bruksareal: 46 kvm, Bruttoareal: 51 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 25 m².
Primærrom: 25 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, kjøkken, trapperom og bad.

U. etasje:
Bruksareal: 21 m².
Primærrom: 21 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue, trapperom og soverom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes punkt 4-2 for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Oppvarming med elektrisitet.

Løpende kostnader

Kostnader i forbindelse med innboforsikring, strøm m.l. kommer i tillegg. For strømkostnader, se energiforbruk

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens Gule liste som bevaringsverdig.


 

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. Det bygges, rives og rehabiliteres i området. Reguleringskart med bestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

1904/921217-1/105  Bestemmelse om bebyggelse  
19.04.1904 

1920/901712-1/105  Bestemmelse om bebyggelse  
24.04.1920 
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet

1921/920723-1/105  Bestemmelse om bebyggelse  
20.10.1921 
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet

1934/910816-1/105  Best. om vann/kloakkledn.  
13.09.1934 
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

1934/910817-1/105  Best. om vann/kloakkledn.  
13.09.1934 
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

1934/910818-1/105  Best. om vann/kloakkledn.  
25.09.1934 
Med flere bestemmelser
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

1941/407928-1/105  Erklæring/avtale  
06.11.1941 
Bestemmelse om trafostasjon/kiosk

1949/410507-1/105  Bestemmelse om bebyggelse  
10.08.1949 
Midlertidig dispensasjon fra bygningsloven
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet

 1953/410088-1/105  Bestemmelse om bebyggelse  
15.07.1953 
Midlertidig dispensasjon fra bygningsloven
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet

1960/504987-1/105  Bestemmelse om bebyggelse  
17.03.1960 
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet

1992/43451-2/105  Urådighet  
10.09.1992 
OSLO KOMMUNE BENYTTER SIN FORKJØSRETT V/OVERDRAGELSE TIL TOFTESGT 25
FLERE BESTEMMELSER

1993/3764-1/105  Obligasjon  
Panthaver:Andelseierne I Borettslaget  
Lnr: 1134405

2015/457878-1/200  Pantedokument  
26.05.2015 
Panthaver:DNB BANK ASA  
Org.nr: 984851006

Grunndata
1887/900077-1/105  Opprettelse av matrikkelenheten  
28.07.1887 
OPPRETTELSE - FRADELT FRA FOSSVEIEN 1B - UTGÅTT

Rettigheter på andre eiendommer
Ingen rettigheter funnet.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Borettslaget Toftesgate 25 består av 61 andeler. Borettslaget Toftesgate 25 er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 964750971, og ligger i bydel Grünerløkka i Oslo kommune med følgende adresse: Arbeidersamfunnets plass 1.

- Forretningsførselen er utført av USBL  i henhold til kontrakt
- Borettslaget har avtale med Get om TV og internett
- Borettslaget Toftesgate 25 er fullverdiforsikret i If Skadeforsikring NUF.
- Borettslaget Toftesgate 25 bruker systemet Bevar HMS som tilfredsstiller myndighetenes krav innen helse, miljø og sikkerhet.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andelen har ingen registrerte lån.

Andel formue

33 705,- pr. 31.12.2018

Forsikring

If Skadeforsikring NUF Polisenummer: SP1513596

Vedtekter / husordensregler

I følge vedtektene er det krav om styregodkjennelse av ny eier.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Vedlikehold og rehabilitering de siste årene:
Styret har søkt om igangsettelse og utbygging av balkonger. Dette gjelder for 2.og 3. etasje.
Balkonger er godkjent til de som ønsker i 2 og 3 etasje mot individuell betaling i A-J bygget.

Ihht mail fra styreleder Januar 2020:
Borettslaget jobber nå med utbedring av brannsikkerheten, utskifting av noen fellesrør ut til kommunens vannledninger samt montering av balkonger. Balkongene skal i utgangspunktet dekkes av den enkelte beboer. Når det gjelder brannutbedring og utskifting av vannrør så skal disse prosjektene i utgangspunktet dekkes av oppsparte midler, men da vi ikke har fått inn alle priser for disse prosjektene vet vi ikke dette helt sikkert, ennå.

- Port: Alle beslag laget og sveiset på nytt.
- Dørcallingen har blitt byttet ut og er ny.
Generalforsamling 21.05.2019:
- Siste året har handlet mye om HMS & brann for styret.

Vedlikehold / Rehabilitering utført i borettslagt:
2019: Ny brannsentral i midtbygget og i oppgang A
2019: Byttet gamle branndetektorer (Ione). Satt inn branndetektorer i alle gangtoalett.
2019: Nye brannslukkere i leiligheter og næringslokaler
2019: Inngått HMS avtale.
2018: Nye beslag og renovering hovedporten.
2018: Pusset opp kjeller i C.
2017: Ny parasoll. Belysning i hage. Plen.
2017: Ny brannsentral i oppgang K
2016: Oppgradering av uteareal og hage
2016: Utbedring av elektrisk anlegg utleieleilighet i B
2016: Ny GET avtale. Fem år. TV/DATA
2015: Utbedringer av leiligheter i midtbygg. Reklamasjon.
2015: Brannsikring oppganger
2015: Oppussing oppganger
2014: Utelamper dotårn
2014: Nytt callinganlegg og automatisk portåpner
2014: Utskifting vinduer oppganger.
2014: Piperehabilitering
2013: Brannsikring fellesarealer
2013: Inspeksjon og vedlikehold av rør i grunnen.
2013: Reparasjon setningsskade i bygget ut mot Toftes gate.
2013: Beskjæring av trær i egen og naboens bakgård
2013: Vedlikeholdsplan
2012: Utvikling av helsestudiobygget
2011: Varmekabler i takrenner og snøfangere dotårn
2008: Alle glass i takvindu byttet på grunn av reklamasjon
2005: Nytt gårdsrom
2004: Brannvarslingsanlegg
2003: Inspeksjon/reparasjon av utvendig tak og nedløp. Alle takvinduer skiftet.
2002: Installering av Kabel-TV og bredbånd
2001: Byttet alle kjellervinduer
1998: Pusset og reparert fasader
1997: Byttet inngangsdører/dørtelefon

Husdyrhold

Husdyrhold er ifølge husordensreglene tillatt.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Boligen selges umøblert og kun integrerte hvitevarer medfølger dersom annet ikke blir avtalt.
Garderobeskap på soverom følger ikke salget.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: bt@schalapartners.no eller SMS: 90 02 93 57 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller medliknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1% av salgssummen . I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 14 900,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.