#SANDAKER, Sandakerveien 77
4 600 000,-
Gjennomgående og tiltalende 4-roms | Vestvendt balkong | God planløsning | Fyring og v.v. inkl. | Sentral beliggenhet

VISNING:

3. august mandag kl. 18:00 - 19:00
 • Prisantydning: 4 600 000,-
 • Fellesgjeld: 46 432,-
 • Omkostninger: 15 135,-
 • Totalpris: 4 661 567,-
 • Ligningsverdi: 1 182 092,-
 • Fellesutgifter: 3721,-

  Fjernvarme, trappevask, bredbånd, drift av borettslaget, felles byggforsikring, kom. avg. m.m. Herav: Felleskostnader 3.552,- Bredbånd 169,-
Beregnet totalkostnad:
4 600 000,- (Prisantydning) 46 432,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 646 432,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 7 325,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) 6 850,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 15 135,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 661 567,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 66 m²
 • Bruksareal: 66 m²
 • Bruttoareal: 72 m²
 • Etasje: 1
 • Antall rom: 4
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 3
 • Byggeår: 1956
 • Gårdsnummer: 223
 • Bruksnummer: 45
 • Energimerking:
  G
 • Finnkode: 146820316
 • Sist endret: 28.07.20 11:12
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 53%
  eier sin egen bolig
 • 95%
  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill
 • 69%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 55%
  av boligene er nyere enn 20 år
 • 18%
  er barnefamilier

 

Oppdragsnummer

55-19-0078

Adresse og matrikkel

Sandakerveien 77, 0482, Oslo, Gnr. 223 bnr. 45, andelsnr. 7 i Sandakerveien Borettslag med orgnr. 948428059 i Oslo kommune

Eier

Jan Widenhofer Lee Ann Ja Henkin

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Bjørvika/Gamle Oslo sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Det er utlyst parallell forkjøpsrett for medlemmer av borettslaget/boligbyggelaget. Meldefristen er utlyst på OBOS sine nettsider.

BRA/PROM

66 / 66 m²

Antall soverom

3

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1956

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Stipulert energiforbruk er ca. 6.000 kwh.
Med et estimat på kr. 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 6.000,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 2 833 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal.

Felles tomt opparbeidet med grøntområder og diverse beplantning, samt asfalterte internveier.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 måneder regnet fra oppsigelsesdato.
Ingen IN-Ordning.

Beskrivelse

Velkommen til en flott og tiltalende 4-roms på Sandaker. Leiligheten er gjennomgående og har store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys i boligen. Dette sammen med den praktiske planløsningen sørger for en luftig atmosfære. Boligen har 3 soverom som gjør den svært familievennlig. Fra stuen er det utgang til boligens solrike balkong, hvor du kan nyte fine sommerdager.

Boligen ligger i et attraktivt og sentralt boligområde, hvor handlegater, kaféer og hyggelige restauranter ligger rett i nærområdet med buss og trikk rett ved.

- Praktisk og gjennomgående planløsning
- Romslig stue med store vindusflater
- Vestvendt balkong
- Kjøkken fra 2012
- 3 soverom i delikate farger
- Bad fra 2006 med opplegg for vaskemaskin
- Entré med skyvedørsgarderobe
- Fyring og varmtvann inkl.
- Ca. 5 min til Storo senteret

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 1. etasje og inneholder stue med utgang til balkong, kjøkken, 3 soverom, bad og gang/entré.

I tillegg disponerer leiligheten 2 boder i kjeller på ca. 2,2 kvm pr. bod. Ellers er det felles sykkelparkering i borettslaget.

Beliggenhet

Meget attraktiv beliggenhet i populært sameie på Sandaker. Nærområdet et er preget av store, grønne fellesarealer og parkområder med plen, helleganger, diverse beplantning, sittebenker og separate lekearealer. Svært barnevennlig med flere barnehager i umiddelbar nærhet.

Langs Akerselva går det en hyggelig tursti langs elvebredden, fra sentrum i sør til Maridalen/Nordmarka i nord med sine mange turmuligheter, sommer som vinter. En kort spasertur i fine omgivelser langs Akerselva og du ender opp på Grünerløkka eller i Nydalen. Den fineste og mest brukte ruten opp til Maridalen er utmerket for turer, jogging eller som start på lengre sykkelturer. Fine stisykkelturer videre i Lillomarka, Maridalen og Brekke.

Restauranter og Take Away som Jewel of India, Mat og Mer, Sagene Lunsjbar, Åpent bakeri, Grisen, Trikkestallen, samt pølsemakeren Strøm Larsen, Astral og Lofthus Samvirkelag fortjener å trekkes frem. Det samme gjør Kulturslottet Soria Moria på Torshov, Vøienvolden Gård og Sagene Samfunnshus med ukentlige teaterforestillinger for barn.

Nydalen ligger ca. 5 minutters gange fra leiligheten. Her finner man flere hyggelige og populære kafeer og restauranter. Spesielt verdt å nevne er populære Godt Brød, Nydalen Bryggeri og Spiseri, Xeast og Cin Cin. Ta deg et deilig bad på Nydalen badeplass under sommerhalvåret. Kunstige kulper og små fossefall gjør dette til et spennende sted for store og små. Nydalsdammen med steinmolo og stupebrett ligger ytterligere kort gange fra leiligheten og videre finner du Brekkedammen ved Frysja ovenfor dette igjen. Det er også kort gangavstand til Storo Storsenter og Sandakersenteret med en rekke butikker, dagligvare, vinmonopol, bank, apotek, frisør etc. I 2018 åpnet SF Kino landets største og mest moderne Kino på Storo med 14 saler og nesten 2000 seter!

Dagligvarehandelen kan gjøres ved Rema 1000, kun få meter fra boligen. Coop Mega og Meny finnes henholdsvis på Storosenteret og på Bjølsen, dersom Rema 1000 ikke dekker behovet.

I tillegg til flotte grøntområder og tur- og rekreasjonsmuligheter langs Akerselva tilbyr området mange parker, Bjølsenparken, Myraløkka, Torshovparken, Geitmyra skolehager og Hjemmets Kolonihager med Portveien 2 er eksempler på det. I tillegg er Voldsløkka Idrettsanlegg, med volleyballbaner, fotballbaner og "joggeløyper" også et populært gode i bydelen.

Av treningstilbud finner du bl.a. FitnessXpress, SATS Elixia på Sagene, Nydalen og Storo og Myrens Sportssenter på Torshov hvor man har tilgang til treningssenteret, Oslo Squash, Klatreverket og Golfsenteret.

Det er meget godt kollektivtilbud i nærområdet: Trikk (11, 12 og 13), T-bane (3, 5 og 6), diverse bussforbindelser (bl.a. 37, 30 og 58 rett i nærheten), samt tog (Grefsen og Nydalen). Med bil har man enkel adkomst til både ring 2 og 3. Flybuss fra Storo.

Nye Nordpolen barne- og ungdomsskole åpnet høsten 2012 og huser ca. 840 elever. For øvrig ligger Nydalen videregående skole samt Lilleborg skole (barneskole) i nærområdet. Fernanda Nissens skole er en nyåpnet grunnskole i Nydalen. Det er flere barnehager i nærområdet. Utdanningsinstitusjoner som BI Nydalen, Blindern - Universitetet i Oslo, Høyskolen i Oslo og Akershus, Tannlegehøyskolen, Veterinærhøyskolen, Sykepleierskolen på Lovisenberg og Arkitekthøyskolen er alle i nærheten.

Her har du med andre ord alle ønskelige fasiliteter rett utenfor døren! En perfekt kombinasjon av fredelige omgivelser og det urbane livet. Velkommen til et nabolag og en bydel som byr på noe for alle og enhver.

Stue | Med utgang til balkong

Stuen er lys og romslig i et tidsriktig fargevalg, samt er gulvet belagt med parkett. Det er store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys i boligen. Dette sammen med den svært funksjonelle løsningen, sørger for en luftig atmosfære. Vinduskarmene er brede med plass til pynt og dekor. Her møter du et stort rom med gode møbleringsmuligheter. Du har en naturlig plass til både sofagruppe, spisebord og TV med tilhørende møblement.

Videre er det utgang til boligens vestvendte balkong på ca. 2,5 kvm. Her er det plass til et hyggelig cafésett, så du kan nyte solrike dager.

Kjøkken | Godt med skap og benkeplass

Pent kjøkken fra 2012 med innredning som har profilerte fronter og benkeplate av tre med nedfelt oppvaskkum. Under overskapene er det benkeskapsbelysning. Du finner integrerte hvitevarer som stekeovn, koketopp og ventilator med kullfilter fra Ikea. Det er godt med skap- og benkeplass på kjøkkenet for oppbevaring og matlaging. Gulvet er belagt med parkett.

3 soverom | Luftig og romslig

Boligen har 3 soverom som er malt i smakfulle farger, samt er gulvene belagt med parkett. Det er store vindusflater som slipper inn naturlig lys i rommene. Da hovedsoverommet er romslig er det god plass til dobbeltseng, nattbord på hver side og øvrig møblement. På hovedsoverommet er det en skyvedørsgarderobe på ca. 1,8 meter som sørger for gode oppbevaringsmuligheter til klær og det man måtte ønske. To av soverommene vender ut mot borettslagets bakgård. Med 3 soverom kan man fint bruke noen av rommene som gjesteværelse, barnerom eller hjemmekontor.

Bad | Alt man trenger på badet

Delikat og flislagt baderom fra 2006 med gulvvarme. Baderommet inneholder dusjkabinett med hånddusj, toalett fra Gustavsberg, servantinnredning med skuffer og overliggende servant. Over servanten er det speilskap med overlys. Videre er det opplegg for vaskemaskin, så her har du alt du trenger på baderommet.
Badet har fått våtromsbevis som gjelder som garanti på tetthet i 4 år. Våtromsbevis og informasjon om dette ligger vedlagt som siste side i boligrapporten fra Anticimex.

Entré | Velkommen inn!

Når du kommer inn i boligen, er det første du møter en trivelig entré. Dette er et herlig ''første møte'' med boligen. Her har du naturlig plass til en kommode/skohylle og rikelig med plass til knagger for å henge av seg yttertøy. I tillegg finner du en skyvedørsgarderobe med speil på ca. 1,8 meter som sørger for gode oppbevaringsmuligheter. Det er adkomst til leiligheten via felles trappegang. Leiligheten har entrédør brannklasse B30.

Felleskostnader

3 721 pr. mnd. Fjernvarme, trappevask, bredbånd, drift av borettslaget, felles byggforsikring, kom. avg. m.m. Herav: Felleskostnader 3.552,- Bredbånd 169,-

Etasje

1 etasje

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3000,- i året. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/
Ellers gateparkering etter stedets gjeldende bestemmelser.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 183 343 pr. 31.12.17
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 260 033 pr. 31.12.17

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).


Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Boligblokk over 5 etasjer, samt kjeller. Gulv på grunn av betong og grunnmur er i bærende konstruksjoner og skillende dekker i hovedsak av betong og murkonstruksjoner. Pusset og malt fasade. Flat takkonstruksjon utvendig tekket med papp/membran. Balkongdør og vinduer med karmer av tre og tre-lags glass fra 1988.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 1962 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Boligens areal

Primærrom: 66 kvm, Bruksareal: 66 kvm, Bruttoareal: 72 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opptil tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes § 4-2 for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med radiatorer tilkoblet fjernvarme, samt gulvvarme på bad. Det er felles varmtvann i bygget.

Løpende kostnader

Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. borettslaget v/styret og det er opp til borettslaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune.
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.

Utstyr

- Stoppekraner for vann er plassert i kjeller.
- Oppvarming med radiatorer tilkoblet varmesentral.
- Vannrør i kobber og synlig avløpsrør i plast.
- Felles varmtvann.
- Sikringsskap med automatsikringer plassert i gang utenfor leilighet.
- Leiligheten har røykvarsler og brannslukningsapparat.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners visningsskilt til annonserte fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse. Reguleringsbestemmelse S-2255. Området forøvrig er regulert til friområde, vei, fortau, felles underjordisk garasjeanlegg, byggeområde for bolig, industri, kontor, forretning, offentlig bygning, tjenesteyting, m.m. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Nycoveien - Sandakerveien - Bestilling av oppstartsmøte - Prosjektering av infrastruktur. Planarbeidet er iht. overordnede planer og er en del av Tiltaksliste for offentlig rom Storo og Lillo (TOR). Oppgradering av veien er viktig for å få flere til å gå, sykle og bruke kollektivtransport.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201806521 for mer informasjon.

Grefsenveien 6 B - Søknaden omfatter bruksendring fra forretning til take-away pizzeria.
Planstatus: Venter på tilleggsdokumentasjon. Se saksnr.: 201214263 for mer informasjon.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

1954/322462-1/105  Erklæring/avtale 02.12.1954 
Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement. Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

1958/400595-1/105  Obligasjon 14.01.1958 
BELØP: NOK 278.900. Panthaver: Oslo Bolig Og Sparelag Al Lnr.: 1087017

1986/43070-2/105  Erklæring/avtale 16.07.1986 
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger mv. Med flere bestemmelser

1995/33929-1/105  Bestemmelse om bebyggelse 28.06.1995 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:223 Bnr:48. Best. vedr. opparbeidelse og bruk av fortau mv. Kan ikke slettes uten samtykke fra Plan- og Bygningsetaten.

2007/495091-1/200  Pantedokument 20.06.2007 
BELØP: NOK 3.900.000. Panthaver: OBOS BBL Org.nr: 937052766

2010/657636-1/200  Erklæring/avtale 02.09.2010 
Rettighetshaver: FORTUM OSLO VARME AS. Org.nr: 977296919. Rettigheter og plikter ved bygging, drift og vedlikehold av fjernvarme

2017/106156-1/200  Pantedokument 03.02.2017 
BELØP: NOK 2.200.000. Panthaver: OBOS-BANKEN AS Org.nr: 911986884. Uomsettelig. Elektronisk innsendt

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra kommunen. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Sandakerveien Borettslag, org.nr. 948.428.059, består av 59 andelsleiligheter. I tillegg kommer 1 tjenesteleilighet..
Forretningsfører er OBOS.
Borettslagets revisor er PricewaterhouseCoopers AS.
Borettslagets hjemmeside: www.sandakerveien.no.
Borettslaget har avtale med MR Malik Renholdsservice AS om renhold av fellesarealene.
Fellesvaskeriet er i kjelleren mellom oppgang 75 og 77.
Felles fryserom er i kjelleren i oppgang 79.
Sandakerveien borettslag er tilknyttet fjernvarme fra Fortum varme.
Get er borettslagets leverandør av TV- og bredbåndstjenester.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld kr. 46.432,- pr. 15.07.20
Andel fellesformue kr. 112.048,- pr. 31.12.19.

Sameiet har 2 lån:
Lån1 utgjør totalt kr. 1.689.242,- pr. 15.07.20, og er tatt opp i OBOS.
Renten på lånet utgjør 1,98 % pr. 15.07.20
Kapitalkostnad er kr. 386,-.
Restløpetiden er 7 år.

Lån2 utgjør totalt kr. 947.701,- pr. 15.07.20, og er tatt opp i OBOS.
Renten på lånet utgjør 1,98 % pr. 15.07.20
Kapitalkostnad er kr. 96,-.
Restløpetiden er 16 år og 10 mnd.

Forsikring

IF Skadeforsikring Polisenummer: 565469

Regnskap

Fjorårets regnskap viste et underskudd på kr. 35 464,-. I budsjett for inneværende år er det lagt til grunn at selskapet skal gå med kr. 598 676,- i underskudd.

Vedtekter / husordensregler

Overdragelse krever styregodkjennelse. Eiendomsmegler sender inn styregodkjennelse, men en evt. styregodkjennelse er kjøpers ansvar. Evt. merkostnader er kjøpers ansvar. Kontakt eiendomsmegler for ytterligere opplysninger. 
Det er vedtektsfestet forkjøpsrett i laget. Det er utsendt forhåndsavklaring for forkjøpsretten. Kontakt eiendomsmegler for ytterligere informasjon.
Det skal være ro i leilighetene mellom kl. 22.00-07.00.
Kun godkjente skilt skal benyttes. Skilt bestilles gjennom borettslagets portner.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Stittende styre planlegger oppgradering av brannvarslingssystem, låselystem og nødlys i kjeller for 2020. Estimert kostnadsramme kr 1 300 000.
Det ble vedtatt på årsmøtet i år å oppusse bakgården hvor det settes av kr. 130 000,-.
Det ble vedtatt på årsmøtet i år å innhente tilbud og bruk av inntil kr. 400 000,- på sykkelskur.

Større vedlikehold og rehabilitering som er utført:
2019: Ommtekking av tak og skiftet bunnledninger.
2017-2016: Nye avfallsbrønner. Omlegging til fjernvarme. Drenering av bygård.
2015: Satt inn nye vaskemaskiner i fellesvaskeriet. Nye brannvarslere i fellesområder, samt skilter
2014: Nye porttelefoner.
2012: Rens av ventilasjonsanlegget.
2011: Asbestsanering og isolasjon av rør i kjeller.
2008: Ny oljetank. Fryseri avviklet og erstattet med frysebokser. Gamle lamper i oppganger byttet. Installert A60 dører til EL-sjakter i kjeller.
2007: Rehabilitering av fasade, balkonger og tak. Rehabilitert hovedtavle i nr. 79.
2006: Rehabilitering hovedtavle i nr.75. Rehabilitering el-anlegg. Rehabilitering elektriske stigeledninger og rehabilitert alle sikringsskap tilknyttet leilighetene med ekstra kurs til badene. Ferdigstilt våtroms rehabilitering (byttet alle vann- og avløpsrør).

I følge styreleder er det pr 27.07.2020 planer om å skifte låsesystem neste år og anskaffe et trådløst brannvarslingsanlegg. Dette vil ikke medføre økte fellesutgifter.

Generelt vedlikehold må påregnes. Se forøvrig årsberetning som ligger vedlagt i prospekt.

Husdyrhold

Styret kan godkjenne dyrehold etter søknad. Beboer som ønsker dyr må underskrive avtale om dyrehold i Sandakerveien borettslag. Dyret skal ikke være til sjenanse for andre andelshavere. Se borettslagets husordensregler for mer informasjon.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.
-Vaskemaskin, tørketrommel, og kjøleskap medfølger i utgangspunktet ikke.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til hj@schalapartners.no eller SMS: 99 69 24 27 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Styrets godkjenning må foreligge og forkjøpsrett må være avklart før overtagelse kan gjennomføres.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt fastpris kr. 35.000,-. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 12 500,- og markedspakke kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.400,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.