Dovre, Gudbrandsdalsvegen 225
0,-
Stor næringseiendom på 2.000 kvm. Mange muligheter. Truckstasjon, kafeteria, 24 rom m/ bad, leillighet og hytte. 50 mål.

VISNING:

Visning etter avtale med megler

 • Omkostninger: 1 170,-
 • Totalpris: 1 170,-
Beregnet totalkostnad:
Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) -------------------------------------------------------- 1 170,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 1 170,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Næringsbygg
 • Primærrom: 0 m²
 • Bruttoareal: 1 821 m²
 • Byggeår: 1995
 • Gårdsnummer: 75
 • Bruksnummer: 121
 • Energimerking:
  F
 • Finnkode: 178044129
 • Sist endret: 16.09.20 16:29

 

Oppdragsnummer

70-19-0086

Adresse og matrikkel

Gudbrandsdalsvegen 225, 2663, Dovreskogen, Gnr. 75 bnr. 121 Fnr. 5 i Dovre kommune

Eier

DOVRESKOGEN GJESTEGÅRD AS

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det tilstandsrapport, egenerklæringsskjema fra selger mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at at det er meglers sine standard kjøpekontrakter som blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Beskrivelse

Velkommen til Dovreskogen Gjestegård, en unik næringseiendom med uante muligheter! Gjestegården ligger sentralt til ved E6, mellom Oslo og Trondheim. Det tar ca. 4 timer med bil til Oslo og ca. 3 timer med bil til Trondheim. Gjestegården er derfor et naturlig stoppested for reisende, enten for overnatting eller for en pust i bakken før turen går videre.

Her får du en totalpakke med kafeteria, motell, kiosk og Circle K automat/truckstasjon. Et allsidig anlegg med stort potensiale. Bygningen er stor, solid og i god teknisk stand. Tomten er primært flat og på over 50 mål.

Ved elven er det mulig å lage en campingplass. Potensialet på tomten er feks å etablere hyttetomter på eiendommen og annen campinghytte/overnatting. Det foreligger vann & kloakk inntil tomteområdet. Ca 35 mål av tomten er skogsareal.

Gjestegården ligger mellom nasjonalparkene Jotunheimen, Rondane og Dovre med mange muligheter for vandring i det vakre landskapet. Pilegrimsleden ligger også i nærheten av Gjestegården.

Innhold

På eiendommen står det en hovedbygning med kafé/overnatting, hytte og et avløpsanlegg. I tilknytning til gjestegården er det også en bensinstasjon hvor leieavtale følger med på kjøpet.

Gjestegården er pr dd innredet med 24 rom som alle har egen dusj/wc. Utover dette så har stedet en egen 3 roms leilighet på ca 70 kvm betående av entre, 2 soverom, stue med åpen kjøkkenløsning i tillegg eget bad.

Eiendommen er godt vedlikeholdt de siste årene blant annet med toppmoderne INERGEN-gasslukningsanlegg (verdi over kr. 700.000,-). Ny brannsentral med oppkobling direkte til brannvesenet.

Beliggenhet

Beliggende svært idyllisk ved Gudbrandslågen. Gjestegården har en praktisk beliggenhet, perfekt for friluftsinteresserte både sommer og vinter. På sommerstid byr område på milevis med tur- og sykkelmuligheter. Et flott utgangspunkt for turer er feks i nasjonalparkene som ligger tett til eiendommen.

Det er kort vei til Otta og Dombås med diverse forretninger. Her har man også tog- og bussforbindelser.

For reisende er dette et naturlig stoppested hvor man kan overnatte eller ta en pust i bakken før turen går videre.

Tomt

Tomten er festet med Dovreskogen Bygdeallmenning som bortfester. Festekontrakten er inngått i 1994 og festetiden er 40 år, med rett til forlengelse for ytterligere 40 år på samme vilkår. Etter at festetiden er utløpt kan partene si opp med 2 års varsel. Festeavgiften skal kunne reguleres hvert 5 år iht. endring i konsumprisindeks. Festen reguleres neste i 2024 og utløper i 2074.

Det er idag en avtale med Cirkle K om automatstasjon med vanlige pumper samt truckpumpe.

Parkering

Det er godt med biloppstillingsplasser på tomten. Det er i tillegg opparbeidet truckparkering på naboeiendommen.
 

Byggemåte

Det oppfordres særskilt at kjøper må sette seg inn i vedlagt takst/boligrapport. Det er elementer som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og det er viktig at kjøper er klar over disse.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på Gjestegården, datert 27.07.1995. Det foreligger ikke ferdigattest på hytten.

Boligens areal

Bruttoareal: 1 821 kvm

Hovedbygning med kafeteria/overnatting
Underetasje:
Bruksareal: 865 m².
1. etasje:
Bruksareal: 867 m².

Hytten
1. etasje:
Bruksareal: 54 m².

Avløpsanlegg
1. etasje:
Bruksareal: 35 m².

Utleie

Gjestegården har i dag en langsiktig leieavtale med Circle K løpende med 10 års avtale + 5 års forlengelsesmulighet fra Cirkle K´side. Avtalen genererer et betydelig beløp pr år for eiendommen i nettoinntekt.

Søkeliste:
Kontor
Industribygning
Institusjon
Eldresenter
Wellness
Hybelhus
Campinghytter
Fritid
Natur
Behandlingssenter
Luksus eldresenter
+++

Løpende kostnader

Eiendomsskatt bolig/fritidseiendom kr. 324,-
Eiendomsskatt næring kr. 5.398,10


Selger opplyser at det betales ca. 110.000,- i forsikring, kr. 10.000,- for leie av gasstank, kr. 11.000,- i kommunale avgifter og kr. 6.000,- i festeavgift.

Adkomst

Eiendommen ligger med svært enkel adkomst fra E6, da den ligger langs denne.

Regulering

Eiendommen er regulert næring- og trafikkformål etter plan for "Dovreskogen Gjestegård".

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring iht. vilkår. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til tr@schalapartners.no eller SMS: 95 19 51 35 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.
 

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Tinglyst legalpant tilsvarende 2 G.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt % av salgssummen . I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr ,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.