#SOFIENBERG, Helgesens gate 83A
4 100 000,-
Romslig 2-roms ved foten av Tøyenparken | Nordvestvendt balkong I Noe moderniseringsbehov | Peisovn | Rolig i blindvei

VISNING:

Visning etter avtale med megler

 • Prisantydning: 4 100 000,-
 • Fellesgjeld: 246 000,-
 • Omkostninger: 19 198,-
 • Totalpris: 4 365 198,-
 • Ligningsverdi: 1 032 379,-
 • Fellesutgifter: 3189,-

  Drift og vedlikehold, fibernett 1000/1000 Mbps, vaktmestertjeneste, renhold, forretningsførsel, felles forsikringer, nedbetaling av andel gjeld, kommunale avgifter m.m.
Beregnet totalkostnad:
4 100 000,- (Prisantydning) 246 000,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 346 000,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 3 538,- (Noteringsgebyr forretningsfører) 8 810,- (Transportgebyr) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 19 198,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 365 198,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 57 m²
 • Bruksareal: 57 m²
 • Bruttoareal: 63 m²
 • Antall rom: 2
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 1
 • Byggeår: 1952
 • Gårdsnummer: 229
 • Bruksnummer: 27
 • Energimerking:
  G
 • Finnkode: 191553538
 • Sist endret: 23.09.20 17:35
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 69%
  eier sin egen bolig
 • 4%
  av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill
 • 96%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 17%
  er barnefamilier
 • 18%
  er gift

 

Oppdragsnummer

17-20-0120

Adresse og matrikkel

Helgesens gate 83A, 0563, Oslo, Gnr. 229 bnr. 27, aksjebrevnr. 241-243 i Helgesens gate 79 AS borettslag med orgnr. 833724452 i Oslo kommune

Eier

Geir-Olav Skøien

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Carl Berner sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

BRA/PROM

57 / 57 m²

Antall soverom

1

Eierform

Aksje

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1952

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 4 460 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomten er fellesareal.

4460,5 m² felles, eiet tomt. Pent opparbeidet tomt som har blitt oppgradert i de senere årene. Fellesarealene har asfalterte gang- og kjøreveier, plenarealer og annen fin beplantning. Det er også en felles, låst sykkelbod i kjeller.

I 2019 har det blitt satt opp en flott pergola med sittegrupper. Her er det også felles pizzaovn, samt parsellkasser hvor de med grønne fingre kan utfolde seg! Det er gode solforhold på fellesarealer, og rom for å nyte mange fine sommerdager og middager utendørs.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Boligselskapet har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til boligselskapet hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader.

Ingen IN-ordning.

 

Beskrivelse

Velkommen til en lys og romslig 2-roms, beliggende i høy 1. etasje, i et hyggelig aksjeboliglag på Sofienberg. Boligen er gjennomgående og har arealeffektiv planløsning med god størrelse på alle rom. Svært god intern beliggenhet i en rolig blindvei, like ved foten av Tøyenparken!

- Romslig stue med peisovn
- Originale tregulv og sjarmerende teglsteinsvegg
- Karnapp med plass til spisestue
- Balkong med gode solforhold
- Kjøkken fra 2003 med integrerte hvitevarer
- Flislagt bad fra 2006/07 (i regi av aksjelaget)
- Soverom med garderobeskap
- Noe moderniseringsbehov
- To boder
- Fibernett 1000/1000 mbps inkl.
- Lave omk - ingen dok.avg.
- Veldrevet aksjelag
- Fellesvaskeri
- Flotte fellesarealer med pergola, pizzaovn m.m.
- Rolig i blindvei og Tøyenparken som nærmeste nabo
- Kort vei til Grünerløkka, Carl Berner, Tøyen og Botanisk hage
 

Innhold

Leiligheten består av entré, bad, kjøkken, stue og soverom. Utgang fra stue til nordvestvendt balkong på ca. 1,6 kvm.

Leiligheten disponerer en bod i kjeller oppmålt til ca. 5 kvm samt en loftsbod oppmålt til ca. 12 kvm gulvflate. Deler av loftsbod er ikke måleverdig
grunnet skråtak og lav takhøyde.

Beliggenhet

Leiligheten ligger i et meget populært og sentralt område på Sofienberg, med nærhet til alt av nødvendige fasiliteter. Samtidig bor du i en rolig og tilbaketrukket blindvei, i idylliske og grønne omgivelser ved foten av Tøyenparken.

En rask spasertur tar deg til Tøyen hvor du finner mange hyggelige spisesteder, forretninger og utesteder. Noen av stedene som er verdt å nevne er Postkontoret, Skatten, Grådi, Brutus Mat og Vinbar, Golden Chimp med mer.

Carl Berner ligger også et steinkast fra leiligheten og er et knutepunkt for offentlig kommunikasjon i Oslo, med T-banestasjon, trikk, buss og flybuss. Går du litt til kommer du til Grünerløkka med et yrende folkeliv og et stort utvalg av restauranter, caféer, barer og butikker m.m.Til fots tar det ca. 7 minutter å gå til Olaf Ryes plass på Grünerløkka og en knapp halvtime å gå til Oslo sentrum/Karl Johan.

Det er flere store grøntområder og parker i området med blant annet Tøyenparken (like utenfor). I august er også Tøyenparken tilholdssted for Øyafestivalen, med kjente norske og internasjonale artister på plakaten. Her finner du også Tøyenbadet (som rehabiliteres i disse dager). Tøyenparken benyttes som akebakke på vinterstid, samt til soling, grilling eller annen lek og aktivitet på sommeren. Det er også få minutters gange til vakre Botanisk hage, Ola Narr og Sofienbergparken.

For den som liker å holde seg aktiv er det rikelig med tilbud i nærheten. Treningssentre i nærheten er Fresh Fitness, SATS, Bare Trening og flotte joggeturer i hyggelige omgivelser som Botanisk hage og Tøyenparken.

Området har lett tilgang til flere matbutikker som f.eks søndagsåpen Bunnpris og Joker, Coop Ekstra, Coop Mega, Kiwi, apotek, vinmonopol m.m. Flere barnehager og skoler i gangavstand.

Fra Sofienberggata er det enkelt å komme seg til sentrum med trikk eller buss fra Sofienberg (31 bussen), eller med T-banen fra Carl Berner eller Tøyen. For øvrig går også buss nr. 20 fra Finnmarkgata (like utenfor) med hyppige avganger, ca. hvert 8 minutt, til Majorstuen og Skøyen.Tøyen tog stasjon ligger øverst i Tøyenparken hvor Gjøvikbanen gir enkelt tilkomst til Nordmarka/Lillomarka (ca. 15 min til Movatn stasjon).

Entré

Lys og arealeffektiv entré med plass til oppbevaring av yttertøy og sko. Dørcalinganlegg med portåpner plassert ved inngangsdøren.

Stue

Leiligheten har en stor og hyggelig stue med god plass til sofagruppe, TV-seksjon og øvrig ønsket møblement. I stuen er det en flott karnapp som egner seg godt for møblering av spisestue. Store vindusflater, sjarmfull teglsteinsvegg og adkomst til balkong gjør rommet ekstra lyst og luftig. I hjørnet er det en moderne peisovn fra Nordpeis som gir lun og god varme - pipeløpene ble renovert i regi av aksjelaget i 2014/15.

Kjøkken

Separat kjøkken med IKEA-innredning fra 2003 med profilerte fronter og heltre benkeplate. Glassdører i overskap og fliser over kjøkkenbenk. Nedsenket oppvaskkum av rustfritt stål og vegghengt ventilator med kullfilter. Kjøkkenet er utstyrt med integrerte hvitevarer; induksjonstopp og stekeovn fra siemens, oppvaskmaskin og kjøleskap med frysedel fra Whirlpool.

Bad

Flislagt baderom fra 2006/07, som ble oppgradert i regi av aksjelaget ifb. felles rør- og våtromsrehabilitering. Flislagt gulv med varme og downlights i himling. Vegghengt servant med ett-greps armatur fra Grohe. Dusjhjørne med armatur tilkoblet hånddusj. Gulvstående toalett fra IFØ. Avtrekksventil med naturlig avtrekk plassert i himling.

Balkong

Utgang fra stue til en herlig, nordvestvendt balkong på 1,6 kvm. Fin plass til cafésett og hyggelig utsikt over grønne fellesarealer og nabolaget forøvrig. Balkongen ligger gunstig til på grunn av leilighetens plassering i gården, med gode solforhold.

Soverom

Luftig soverom med god plass til dobbeltseng, nattbord, kommode etc. Rikelig oppbevaringsplass i garderobeskap. Dette soverommet har utsyn over de idylliske grøntområdene opp mot Tøyenparken.

Overflater

Gulv: Tregulv, samt fliser med gulvvarme på bad.
Vegger: Veggflater med grovmalt mur, teglsteinsmur, malte tapeter samt fliser på bad. 
Tak: Malte flater, samt fliser på bad.

Felleskostnader

3 189 pr. mnd. Drift og vedlikehold, fibernett 1000/1000 Mbps, vaktmestertjeneste, renhold, forretningsførsel, felles forsikringer, nedbetaling av andel gjeld, kommunale avgifter m.m.

Garasje / Parkering

Boligaksjeselskapet har et antall parkeringsplasser som eies av Oslo kommune og leies ut etter ventelister (leiepris ca. kr 600/året), men det er noe lang ventetid på plasser. Parkeringsplassene administreres av et parkeringsutvalg som er felles for Helgesensgate79 AS og Sofienberggaten 59 AS. Beboere som ønsker plass kan kontakte styret.

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 032 379 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 716 565 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Boligbygg over 4 etasjer samt kjeller og loft. Støpt plate på mark. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker i hovedsak av betong og stålkonstruksjoner. Utvendige fasader forblendet med pusset teglsteinsmur samt felter med pussede slette overflater av mur/betong. Takkonstruksjon av saltaksform utvendig tekket med takstein (taket er ikke besiktiget). Leiligheten har slett entrédør fra Swedoor med brannklasse B30 og kikkehull. Balkongdør og vinduer med tre-lags glass fra 2015. Fasaderehabilitering i 2014/15.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Boligens areal

Primærrom: 57 kvm, Bruksareal: 57 kvm, Bruttoareal: 63 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

(1) Aksjeeieren kan ikke uten samtykke fra styret overlate bruken av boligen til andre.
(2) Med styrets godkjenning kan aksjeeierne overlate bruken av hele boligen dersom:
- aksjeeieren selv eller aksjeeierens ektefelle eller slektning i rett opp- eller nedstigende linje eller fosterbarn av aksjeeieren eller ektefellen, har bodd i boligen i minst ett av de siste to årene. Aksjeeieren kan i slike tilfeller overlate bruken av hele boligen for opp til tre år. Dersom aksjonæren ikke har sendt skriftlig søknad om bruksoverlatelse, kan styret fastsette tidspunktet for bruksoverlatelse tilbake i tid
- aksjeeieren er en juridisk person
- aksjeeieren skal være midlertidig borte som følge av arbeid, utdanning, militærtjeneste, sykdom eller andre tungtveiende grunner
- et medlem av brukerhusstanden er aksjeeierens ektefelle, eller slektning i rett opp- eller nedstigende linje eller fosterbarn av aksjeeieren eller ektefellen
- det gjelder bruksrett til noen som har krav på det etter ekteskapslovens § 68 eller husstandsfellesskapslovens § 3 andre ledd.
Godkjenning kan bare nektes dersom brukerens forhold gir saklig grunn til det. Godkjenning kan nektes dersom brukeren ikke kunne blitt aksjeeier.
Har selskapet ikke sendt svar på skriftlig søknad om godkjenning av bruker innen en måned etter at søknaden har kommet fram til selskapet, skal brukeren regnes som godkjent.
(3) Aksjeeier som bor i boligen selv, kan overlate bruken av deler av den til andre uten godkjenning.
(4) Overlating av bruken reduserer ikke aksjeeierens plikter overfor selskapet.
 

Oppvarming

Oppvarming med elektriske panelovner og varmekabel på baderom. Peisovn med glassfronter i stue. Pipeløp ble renovert i regi av aksjelaget i 2014/15.

Løpende kostnader

Strøm, varmtvann, kabel-TV, evt. alarm og innboforsikring kommer i tillegg.

Eiendomsskatt:
Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. aksjelaget v/styret og det er opp til akjselaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune

Adkomst

Adkomst fra Helgesens gate. Det vil bli skiltet fra Schala & Partners ved annonserte visninger.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens liste som bevaringsverdig

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål etter bestemmelsene i S-2255. Området forøvrig er regulert til boliger, vei, friområde, byggeområde for bolig, tomt for allmennyttig formål (barnehage) m.m. Tøyenbadet rehabiliteres i disse dager med planlagt gjenåpning i 2023. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)).

Se forøvrig reguleringskart vedlagt i salgsoppgaven for mer informasjon. For ytterligere opplysninger om regulering, ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Rettighetshavere til eiendomsrett
1991/28321-4/105 Hjemmel til eiendomsrett 06.06.1991
Vederlag: NOK 1.600.800
KJØPER:Helgesensg 79 AS
Org.nr: 833724452Heftelser
Dokumenter fra den manuelle grunnboken som antas kun ha historisk betydning, eller som vedrører en matrikkelenhets grenser og areal, er ikke overført til denne matrikkelenheten sin grunnboksutskrift.

Servitutter tinglyst på hovedbruket/avgivereiendommen før fradelingsdatoen, eller før eventuelle arealoverføringer, er heller ikke overført. Disse finner du på grunnboksutskriften til hovedbruket/avgivereiendommen. For festenummer gjelder dette servitutter eldre enn festekontrakten.

1949/417779-3/105 Bestemmelse om bebyggelse 29.12.1949
Bestemmelse om benyttelse
Bestemmelse om veg
Bestemmelse om gjerde
Gjelder denne registerenheten med flere

1951/404313-1/105 Erklæring/avtale 27.03.1951
Bestemmelse om kloakkledning

1952/412246-1/105 Best. om vann/kloakkledn. 29.09.1952
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

2006/29515-1/105 Pantedokument 28.04.2006
BELØP: NOK 10.500.000
Panthaver:Oslo Bolig Og Sparelag
Lnr: 7242725

2014/856269-1/200 Pantedokument 07.10.2014
BELØP: NOK 19.451.658
Panthaver:OBOS-BANKEN AS
Org.nr: 911986884

Grunndata
1950/409146-2/105 Registrering av grunn 05.07.1950
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:0301 Gnr:229 Bnr:142

Rettigheter på andre eiendommer
Ingen rettigheter funnet.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Aksjelag

Aksjeselskapet består av 72 leiligheter knyttet til aksjer. Helgesensgate 79 AS er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjons-nummer 833724452, og ligger i bydel 2 Grünerløkka i Oslo kommune med følgende adresse: Helgesens gate 79, 81 og 83 med gårds- og bruksnummer: 229/27. Aksjeselskapets formål er å gi aksjonærene enerett til bruk av egen bolig eller annen bruksenhet i eiendommen.

Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS i henhold til kontrakt. Autorisert regnskapsfører (oppdragsansvarlig) er Egil Havre, regnskapssjef i OBOS. Aksjeselskapets revisor er BDO AS.

Bare fysiske personer (enkeltpersoner) kan være aksjeeiere i selskapet. Ingen kan eie flere aksjer enn de som gir borett til en bestemt bolig.

- Selskapets hjemmeside: www.hg79.no
- Lave omkostninger - ingen dokumentavgift
- Ingen forkjøpsrett
- Aksjelaget har installert fiberkabel via OpenNet, som gir alle 1000/1000 Mbps linje inkludert i den reduserte felleskostnaden
- TV-boks må evt. bestilles selv av beboer, fra enten viasat, snapTV eller riks-TV
- Vaktmestertjeneste og renholdsavtale med Bygårdsservice AS
- Aksjeselskapet har avtale med Bygårdsservice AS om renhold av fellesarealene
- Kostnadsfritt fellesvaskeriet ligger i C-oppgangene med vaskemaskiner, tørketrommel og tørkeskap i kjeller

Fellesgjeld / lånevilkår

Aksjelaget har to lån i OBOS-banken.
Andel gjeld for denne leiligheten: 246.000,- per 01.08.2020.
Andel formue for denne leiligheten: 8.113,- per 31.12.2019.

Lånenr: OBOS01-98207403164
Type: Annuitet
Restsaldo: 16.959.005,-
Restløpetid: 24 år 2 md.
Terminer pr. år: 12
Type rente: Flyt 2,30%
Andel av saldo: 214.271,-
Kapitalkostnader: 966,-

Lånenr: 1OB928-98207366080
Type: Annuitet
Restsaldo: 2.476.682,-
Restløpetid: 6 år 6 md.
Terminer pr. år: 12
Type rente: Flyt 2,30%
Andel av saldo: 31.283,-
Kapitalkostnader: 437,-

All låneinformasjon over er beregnet ut fra dagens kjente lånebetingelser. De månedlige kapitalkostnadene (renter og avdrag) viser hvor mye det koster å betjene lån for eieren av denne leiligheten. Eventuelt avvik mellom kapitalkostnader og lånekostnader under punktet "Økonomiske opplysninger om leiligheten", kan skyldes renteendringer, periodisering eller andre årsaker.
 

Andel fellesgjeld

246 000

Andel formue

8 113

Forsikring

IF Skadeforsikring Polisenummer: 846346

Regnskap

Årets resultat for 2019 viste et overskudd på kr 528 632,-, fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til. Arbeidskapitalen fremkommer i balansen ved å trekke kortsiktig gjeld fra omløpsmidler og viser aksjeselskapets likviditet. Arbeidskapitalen pr. 31.12.2019 var kr 592 372,-.

Vedtekter / husordensregler

Bare fysiske personer (enkeltpersoner) kan være aksjeeiere i selskapet. Ingen kan eie flere aksjer enn de som gir borett til en bestemt bolig. Bare personer som bor eller skal bo i boligen kan bli sameier i aksjer.

Se også vedtekter for aksjeeiers vedlikeholdsplikt og selskapets vedlikeholdsplikt m.m.
Se vedtekter og husordensregler vedlagt lenger bak i salgsoppgaven.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

2017: Startet oppgradering uteområdene
2016: Nye søppelskap utendørs
2015: Oppganger pusset opp med nye brannsikre dører inn til kjeller og loft, malt vegger og himling, reparert skader i vegger, samt nye postkasser.
2014-15: Fasaderehabilitering med fullstendig fasade- og piperehabilitering inkludert stålrør i pipeløpene, nye skorsteiner, ny og isolert kledning av karnappene, nye vinduer og nye inngangsdører, nye takluker, betongrehabilitering av balkongene med mer.
2013: Det elektriske fellesanlegget, inkludert hovedtavler, frem til og med hver beboers sikringsskap ble skiftet. Brannvarslere (i alle leiligheter og fellesarealer) koplet til sentral med bygårdsfunksjon ble installert. Lys ute og i oppgangene ble skiftet til LED-lamper med fotoceller. Stikkontakter installert i kjellerbodene. Jordingsanlegget ble kontrollert. Nye porttelefoner i alle oppganger og leiligheter.
2011: Installasjon av husbrannslanger i samtlige leiligheter.
2006-07: Utskiftning av alle innvendige vann- og avløpsrør samt totalrehabilitering av badene.
2004: Nye stoppekraner
2000: Utskifting av entredører
2000: Bredbånd installert (UPC) 16
1998-99: Takene ble rehabilitert
Styret har i 2019 arbeidet med følgende:
- Installasjon av fibernett
- Utarbeidet en plan for oppgradering av uteområdene
- Startet opp en utegruppe med engasjerte beboere som vil jobbe for å utvikle og holde ved like uteområdene
- Bygging av pergolaer
- Vedlikeholde vaskekjellerene med nye maskiner
- Satt i gang ny runde med reklamasjoner mot fasadeoppussingen

Generalforsamlingen har gitt styret fullmakt tl å utføre tiltak på uteområde som f.eks. sette opp sykkelskur, grill, pergola, plante trær/blomster, parsellkasser m.m. Styret har allerede utført mange tiltak, og jobber videre med en helhetlig plan.

Aksjelaget har installert fiber-kabel via OpenNet, som gir alle 1000/1000 Mbps linje inkludert i felleskostnadene. Tv-boks må evt. bestilles selv av beboer, fra enten viasat, snapTV eller riks-TV.

Normalt vedlikehold må alltid påregnes. Se årsberetning og protokoll som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

I utgangspunktet ikke tillatt. Det er likevel tillatt under visse forutsetninger. Disse framgår av tillegg til Husorden av 29.11.2000 (se vedlagt).

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.
 

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til cm@schalapartners.no eller SMS: 93 42 42 85 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Styrets godkjennelse må foreligge før overtagelse kan gjennomføres.

Diverse

- Varmtvannsbereder på 120 liter plassert i gang.
- Sikringsskap med automatsikringer plassert i trapperom.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.
 

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at aksjene skal transporteres over til ny eier. Hvis kjøper ikke ønsker at aksjene skal transporteres over til seg, må det tas forbehold om dette i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Et boligaksjeselskap består av x antall aksjer med tilknyttet eksklusiv bruksrett til en bestemt bolig. Ved kjøp av aksje(r) blir du medeier (aksjonær) i boligaksjeselskapet, og får medbestemmelsesrett sammen med de andre aksjonærene i selskapet. Eier du en aksje med bruksrett til en bestemt bolig har du full råderett over boligen du har bruksrett til. Begrensninger i bruksretten kan imidlertid følge av aksjeloven, borettslagsloven og boligaksjeselskapets vedtekter.
 
Dersom du kjøper en aksje i et boligaksjeselskap, dokumenteres ditt eierskap ved at du blir notert som aksjeeier i aksjeboken. I aksjeboken føres også panteheftelser. Aksjelaget har lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1,20 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 14 900,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Ansvarlig megler:
Christopher Morgenstierne

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.